Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Μνημόνιο συντάχθηκε με σκοπό να αποτύχει!

Γράφει ο Διογένης για το pythari.gr
  • Τα αβάσταχτα μέτρα επιβάλλονται από πρόθεση για να επιταχυνθεί η οικονομική εισβολή
  • Γιατί στο Μνημόνιο προστέθηκε ο όρος της μη εξόφλησης του χρέους μέσω Τρίτων
  • Άβουλα τα κόμματα εξουσίας λειτουργούν με ξενοκίνητες πατέντες και δεσμεύσεις
Δύσκολα κρύβεται ο ελέφαντας στις παπαρούνες!
Γράψαμε οτι το σημείο που οδήγησε το Ελληνικό Κράτος στη πλήρη υποδούλωση και κατάρρευση ήταν ο όρος του Μνημονίου οτι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της μέσω Τρίτων.
Οι όροι που τέθηκαν στο Μνημόνιο υποτίθεται οτι μπήκαν για να είναι σίγουροι οι Διεθνείς τοκογλύφοι οτι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.
Δεν είναι έτσι!  Οι όροι μπήκαν εσκεμμένα σκληροί και ανεκπλήρωτοι για να αποτύχει το Μνημόνιο!
Όροι τόσο σκληροί και παράλογοι ώστε να μην εκπληρωθούν και να υποθηκευτεί η περιουσία του Έλληνα και ο κρατικός πλούτος.
 Η μόνη διέξοδος για να μην υπογραφεί το Μνημόνιο ήταν η σύναψη συμφωνιών με αναπτυσσόμενες χώρες.
 Το οτι αυτό αποτελούσε διέξοδο της Ελλάδας από τη κρίση ήταν το "σπιρούνι" στο πλευρό της Διεθνούς συμμορίας και ζήτησε το γραπτό αποκλεισμό του.
Σήμερα ζούμε την εποχή "πες μου τι πουλάς να το αγοράσω". Μας έχουν υποβάλλει στις ιδέες οτι η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να πουλήσει είναι τουρισμός. Αφήνω τη ναυτιλία έξω γιατί αφορά ιδιώτες που φυγαδεύουν τα χρήματά τους έξω από τη χωρά, όπως και τις αγροτικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία που έχουν εγκαταλειφθεί.
Όλα αυτά δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα στα ταμεία, την ανάπτυξη και το ΑΕΠ.
Υπήρχαν όμως συμφωνίες με άμεση απόδοση που αποκρύπτονται επιμελώς γιατί τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν άλλες δεσμεύσεις σε άλλες κατευθύνσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα μπορούσε να γίνει το σκαλοπάτι της Κίνας στην Ευρώπη. "Γυρολόγος" έχει γίνει ακόμη και σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός που για να επιτύχει μία τέτοια συμφωνία προσφέρει "γη και ύδωρ".
 Να μην δεχτώ οτι θα μας έδινε τα αμύθητα ποσά και τις παραχωρήσεις που έχουν αναφερθεί. Όμως το οικονομικό μέγεθος μίας τέτοιας συμφωνίας σίγουρα δεν θα ήταν ευκαταφρόνητο και θα έλυνε μεγάλο μέρος του προβλήματος. Πως το χειρίστηκαν οι πολιτικοί; Στο λιμάνι του Πειραιά δοκίμασε να βάλει όχι πόδι, αλλά ... απλά  το μικρό της δάχτυλο και ρεζιλευτήκαμε από τις παλινωδίες των κομμάτων εξουσίας!
Μία δεύτερη αναπτυσσόμενη χώρα, η Ρωσία η οποία δεκαετίες μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο  ψάχνει με αγωνία διέξοδο να "βγει" στη Μεσόγειο θα
ΓΑΠ
Ο άνθρωπος που προετοίμασε πίσω από τη πλάτη του Ελληνικού λαού το ξεπούλημα της χώρας και τη πτώχευση των Ελλήνων συμμετέχοντας συνειδητά σε ξενοκίνητο οργανωμένο σχέδιο.
Την ίδια ευθύνη έχουν και όλοι οι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το Μνημόνιο ... χωρίς να το διαβάσουν!

μπορούσαμε να της πουλήσουμε ελλιμενισμό. Δεν θέλουμε! Και δεν θέλουμε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με Ρωσία και Κίνα γιατί τα κόμματά μας είναι δεμένα σε άλλα ... άρματα! Το μοναδικό καλό που αναγνωρίζω από τη θητεία του Καραμανλή ήταν η συμφωνία για τον αγωγό αερίου. Όμως ουσιαστικά το σαμποτάρισμά του αποτελεί ταυτόχρονα και απόδειξη οτι ο Παπανδρέου είναι προαγωγός της "Αμερικάνικης αδελφότητας" και των σχεδίων της που μας οδήγησε στη σημερινή πανωλεθρία.
Επιπρόσθετα και στους δύο παραπάνω εν δυνάμει εταίρους θα μπορούσε να προταθεί και η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ του Καστελόριζου και νότια της Κρήτης.
Το τελευταίο θα αποτελούσε εκτός από οικονομική και πολιτική πράξη καθώς με δύο πυρηνικές δυνάμεις στο μαλακό της υπογάστριο η Τουρκία θα έκανε τώρα έρευνες στη ... Κασπία θάλασσα!
Ο κ. Σαμαράς επιμένει να αναφέρει συνεχώς οτι θα διαπραγματευθεί το Μνημόνιο χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς θέλει να αλλάξει στο κείμενο του Μνημονίου. Αν δεν ζητήσει να απαλειφθεί το εδάφιο του δανεισμού από Τρίτες συμφωνίες σημαίνει οτι συμμετέχει στο ίδιο σχέδιο με τον Παπανδρέου.
Και οι δεσμεύσεις θα αποκαλυφθούν από το ποιοί θα αγοράσουν την Ελλάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση οτι το πτώμα της είναι "ταριχευμένο" εδώ και  χρόνια. Και τότε θα φανεί ποιά ήταν η απέναντι πλευρά του τραπεζιού.
Πιστεύω δε ακόμη και σήμερα οτι οι δύο χώρες Κίνα και Ρωσία πρέπει να προσεγγισθούν μέσω της διπλωματικής οδού, να διερευνηθούν οι προθέσεις τους και το αποτέλεσμα των συνομιλιών αρνητικό ή θετικό να ανακοινωθεί στον Ελληνικό λαό. Τότε θα πούμε οτι κάναμε λάθος!
 Σακ βουαγιάζ!
 Διογένης για το pythari.gr

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Εξηγείστε το μέσα σε τρεις μέρες γιατί το δεχθήκατε και ακόμη το δεχόσαστε διαφορετικά θα το εξηγήσουμε εμείς

Γράψαμε: Το "κλειδί" της επιβολής του Μνημονίου ήταν η επινόηση των Ευρωπαίων να μετρήσουν το Ελληνικό χρέος με το δικό τους "τρόπο" για συγκεκριμένο σχέδιο !
Συνεχίζουμε: Ο συνδυασμός του κλειδιού της Ελληνικής κατάρρευσης είναι ο όρος του Μνημονίου: Να μην επιτρέπεται στην Ελλάδα να εξοφλήσει μέσω Τρίτων το χρέος της
Εξηγείστε το μέσα σε τρεις μέρες γιατί το δεχθήκατε και ακόμη το δεχόσαστε διαφορετικά θα το εξηγήσουμε εμείς
Όποιος μας καταλογίσει οτι επιχειρούμε πολιτικό "εκβιασμό" ... έχει δίκιο!!
 Αυτό κάνουμε !! Εκβιάζετε τη καθημερινότητά μας με ψέματα  και συνεχώς θα το ανταποδίδουμε με τις αλήθειες!!
Συνέχεια στο http://www.pythari.gr

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Διαβάστε τους πίνακες παρακάτω και απαντήστε μας, μηνύστε μας, στείλτε μας στη πυρά, βρίστε μας! Δεν θα αλλάξει τίποτα. Γιατί για αυτά που γράφουμε για εκεί τραβάμε!


Έπειτα από ένα χρόνο εκτιμήσεων και προειδοποιήσεων με δυστυχώς 100% ευστοχία στο pythari περνάμε σε μία νέα εποχή. Διαβάστε τους πίνακες παρακάτω και απαντήστε μας, μηνύστε μας, στείλτε μας στη πυρά, βρίστε μας! Δεν θα αλλάξει τίποτα. Γιατί για αυτά που γράφουμε για εκεί τραβάμε! Εκτός κι αν ξυπνήσουμε από το ναρκισσισμό και τον Χάρυποτερισμό και  πατήσουμε σταθερά το πόδι στη γη!
Ο παρακάτω πίνακάς μας τα λέει όλα!

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βρείτε ένα κάθισμα, καθίστε και κάντε κλικ στο pythari.gr

Ποια είναι αυτή η μητέρα ?

Έχει ένα γιο ( να της ζήσει ) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου . Ο γιός της , όμως πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο ( στου Γείτονα στη Βάρη ) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB ( Διεθνές Μπακαλορεά ) .

Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα :
1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο .... Δημόσιο Σχολείο .
2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο , αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό .

Ποια είναι αυτή η μητέρα ?

 

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα δύο σενάρια Οκτωβρίου- Νοεμβρίου


Εκεί που «βούτηξε στα σκατά» η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να κάνει πίσω.
Βιάζοντας κατ εξακολούθηση τους όρους «αλήθεια» και «αξιοπιστία» προχωράει ανάλγητα στη πτώχευση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
Σενάριο 1ο: Αν καταφέρουν να πληρώσουν οι Έλληνες τα νέα δυσβάστακτα μέτρα Κυβέρνηση και Γαλλογερμανικές Τράπεζες θα εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τον «ηρωικό» λαό … και θα ετοιμάσουν τα νέα μέτρα για την έβδομη δόση!
Σενάριο 2ο: Αν οι πολίτες οργανωθούν και αντισταθούν θα έχουμε μία Κυβέρνηση να προσφεύγει στις κάλπες λέγοντας ότι εμείς προτείναμε λύση για έξοδο από τη κρίση αλλά  εσείς δε μας ακολουθήσατε!!!

 Όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκε ο προκάτοχος του κυβερνητικού θώκου, ο Καραμανλής.
Τελικά δεν πρόκειται για οικονομικό πρόβλημα αλλά για ανταλλαγή ανθώπινων οργάνων!!
Εμείς πληρώνουμε τ' άντερά μας κι αυτοί θα πάρουνε τ' αρ......δια μας !!
Διογένης γιά pythari.gr

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

"Κράμερ εναντίον Κράμερ"


Κε βουλευτά
Το να μη μπορείς να εκλεγείς στη Βουλή βασιζόμενος στη πολιτική σου ικανότητα και να χρησιμοποιείς τη συναλλαγή και το ρουσφέτι για να καθίσεις στο έδρανο είναι το ένα θέμα.
Το χειρότερο είναι να βγαίνεις στο "γυαλί" με ατελείωτο μπλα ... μπλα ... μπλα ... και να κατηγορείς αυτούς που έφτιαξαν υπεράριθμες Δημόσιες υπηρεσίες  και Δημόσιες υπηρεσίες "φαντάσματα"!
Δηλαδή ...τον εαυτό σου!
Ποιός έχει τη πολιτική ευθύνη για το Κράτος-"τέρας";

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Με ελάχιστα λόγια για να μη μας μπερδεύουν!

Ξεχάστε την αποχώρηση της Τρόικας ... Ξεχάστε τις πολιτικάντικες δηλώσεις από όλες τις πλευρές ... Τις ομιλίες σε Διεθνείς εκθέσεις ... Τους εκβιασμούς ... Τα διλήμματα ...
Είτε ανακοινωθεί φραστικά είτε όχι η πτώχευση, είτε πάμε σε νέο νόμισμα κι ας λέγεται όπως θέλει, είτε μας μπερδεύουν με χίλιες δυό ... απειλές και τιμωρίες ο στόχος τους παραμένει:
-Προγραμματισμένη πτώχευση του Έλληνα πολίτη, προγραμματισμένη πτώχευση της χώρας.
Η μικρή ή μεγάλη περιουσία των πολιτών, των επιχειρήσεων, όπως και του Ελληνικού ανεκμετάλλευτου πλούτου να περάσει στα χέρια των επερχόμενων οικονομικών εισβολέων μέσω των Τραπεζών και του ρημαγμένου Χρηματιστηρίου! Γιατί τα Στεγαστικά δάνεια πλέον δεν μπορούν να πληρωθούν και τα ακίνητα θα περάσουν στα χέρια των Τραπεζών. Το χορό θα κλείσουν τα χρέη των πιστωτικών καρτών. Γιατί ακόμη και η καρτοκινητή τηλεφωνία έχει προβλέψει στα Συμβόλαιά της ώστε στην αθέτηση πληρωμής να σου κατάσχει περιουσία!
Γιατί οι χαμηλές μετοχές στο Χρηματιστήριο θα αποτελούν εύκολη λεία στα Διεθνή Κεφάλαια για την "κατάληψη" των Ελληνικών επιχειρήσεων.
Είτε είμαστε με ευρώ , είτε με δραχμή είτε με ... αργύρια!
Απλά ... Όσο περισσότερες απειλές μεσα κι έξω από την Ελλάδα τόσο μεγαλύτερος ο φόβος του Έλληνα πολίτη. Κι όσο η πλάτη του είναι στα σχοινιά τόσο η γροθιές στο πρόσωπο θα είναι πιο δυνατές ... Σακ βουαγιάζ !

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η απορία για τη περίπτωση της Πέμυς Ζούνη


Άρση βουλευτικής ασυλίας 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και του Αθ. Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας. Οι 210 βουλευτές που παρευρέθησαν, ψήφισαν ως... εξής:
- Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλ. Αθανασιάδη (ο οποίος κατηγορείται για ψευδή.... καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 και 7 παρών.
- 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Π. Ζούνη (εναντίον της οποίας, με την ιδιότητά της ως μέλους του Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, προσέφυγε η ΑΕΠΙ). Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η Π. Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. Κατά της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 50 βουλευτές και 7 "παρών".

- Για την άρση της ασυλίας του Αθ. Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη, σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα: παράβαση υγειονομικής διάταξης) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 βουλευτές και 7 παρών. Ο Αθ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά στην επαγγελματική του δραστηριότητα.
Πηγή
Και τώρα η απορία μας: Ποιός ήταν ο λόγος προσφυγής που δεν αναφέρεται;
Και για ποιό λόγο η  Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)  απέσυρε τη προσφυγή ενώ η Βουλή με την απόφασή της εκφράζει ουσιαστικά την αντίθεσή της για τη πράξη παραίτησης της  Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας;
Θα μπορούσε κάποιος από τους εμπλεκόμενους να  ενημερώσει τους πολίτες αυτής της χώρας;