Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ζητάνε τη τιμωρία του μαθητή


Εσείς δημιουργήσατε αυτή την εικόνα
Και η συζήτηση είναι τώρα να αποβληθεί ο νεαρός!
Πρέπει να αποκατασταθεί η προσβολή που έγινε στη πολιτική ηγεσία.
Στους θεσμούς.
Στους «επισήμους» της εξέδρας.
Προσβλητική και απρεπής θα ήταν η ενέργεια υπό όρους στοιχειώδους υγιούς πολιτικού συστήματος, υγιούς κοινωνίας, υγιούς εκπαίδευσης.
 Το παιδί αυτό πιστεύω ότι εκπροσωπεί με την ακραία ενέργεια όχι την αγανάκτηση αλλά το μίσος της νεολαίας για ένα πολιτικό σύστημα που παραπαίει.
Ένα πολιτικό σύστημα που κάλυψε την ανηθικότητα με το νόμο για τη παραγραφή των αδικημάτων.
Όλη η ευθιξία σε μία μεμονωμένη ενέργεια ενός παιδιού.
Γυρίζοντας τη πλάτη στα όσα επιδίδεστε σε βάρος των Ελληνοπαίδων.
Με ένα εκπαιδευτικό σύστημα να αλλάζει κάθε εξάμηνο. Με την ακριβότερη … δωρεάν παιδεία στο πλανήτη! Με υποχρεωτική χρήση του Διαδικτύου και φωτοτυπίες σε αντικατάσταση του απλού πρακτικού βιβλίου. Με ντουβάρια να πέφτουν σε κεφάλια την ώρα του μαθήματος. Πολλές φορές τουρτουρίζοντας στη τάξη.
Και στο τέλος της μαρτυρικής τους εκπαίδευσης να τους δείχνετε την έξοδο για την Αυστραλία και το Καναδά και πόσο καλά περνάνε εκεί οι ξενιτεμένοι!
Όλο το άρθρο του Διογένη

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Η αίτηση ακύρωσης κατά του τέλους ακινήτων, εισάγεται επειγόντως στην Ολομέλεια του ΣτΕ

24 Οκτωβρίου 2011

Με απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, κατά της υπ΄ αριθ.  ΠΟΛ  1211/10-10-2011  (ΦΕΚ 2298/B΄/13-10-2011) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την επιβολή του Έκτακτου  Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), εισάγεται κατεπειγόντως για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή, σημαίνει τα εξής: α) Το Συμβούλιο της Επικρατείας χαρακτηρίζει το ζήτημα ως “μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας”, καθ’ όσον αφορά το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της χώρας. β) Η συζήτηση (εκδίκαση) της υπόθεσης θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή πιθανότατα εντός των επομένων δύο ή τριών μηνών.

Η εξέλιξη αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού σημαίνει ότι, θα υπάρξει οριστική (οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οριστικές) απόφαση επί του ζητήματος, εντός των επομένων τεσσάρων ή πέντε μηνών. Αυτό βεβαίως, στην παρούσα φάση, δεν ακυρώνει το μέτρο της Κυβέρνησης, πλην όμως θα αποσαφηνισθεί για το εάν θα ισχύσει και στα επόμενα χρόνια, όπως έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι, ως “επείγουσα” και “μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας”  είχε χαρακτηρισθεί και η αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει ο Σύλλογός μας και κατά του “τέλους επιτηδεύματος”, η οποία είχε κατατεθεί στις 29 Αυγούστου 2009 και η οποία έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια, στις 4 Νοεμβρίου.

Οι εξελίξεις αυτές, καταδεικνύουν τη δύναμη των πολιτών, όταν οργανωμένα και συντονισμένα διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Το επίσημο κείμενο της προσφυγής

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Παρακαλούμε διαδώστε το σε όσους φίλους έχετε στο εξωτερικό όπου κι αν βρίσκονται

The more you spread the better future for next generations
http://www.pythari.gr

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Οι Ισλανδοί (λαός και πολιτικοί) πολεμούν σαν πρώην Έλληνες και κέρδισαν (!)ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα το κρύβουν !

Τι γίνεται στην Ισλανδία ;

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;
Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:

Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.

Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.

Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;

Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;

Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:

2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.

2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.

2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.

Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει οτι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.

Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.

H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.

Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.

Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια Magna Carta λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.

Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!

Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο
pythari.gr

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Η στάση Σαμαρά προοιωνίζει τις εξελίξεις


<Γράφει ο Διογένης>
Η δεξαμενή των ειλικρινών φορολογούμενων στέρεψε και οι κυβερνώντες άρχισαν να ξύνουν το πάτο. Η πραγματική κοινωνική έκρηξη με οποιαδήποτε μορφή άρχισε να φαίνεται με γυμνό μάτι.
 Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με την αντίληψη που επικρατεί στο πολιτικό μας σύστημα είναι τελείως "φυσικό" να μην θέλει να κάψει το οποιοδήποτε πολιτικό του μέλλον συνεργαζόμενος με τη πιο λαομίσητη  Κυβέρνηση μεταπολεμικά.
Από την άλλη, σε περίπτωση που θα ηγηθεί της χώρας γνωρίζει οτι δεν μπορεί να αποφύγει τη δέσμευση για το Μνημόνιο απέναντι στους δανειστές.
Ποιός είναι ο ελιγμός του;
Το ΠΑΣΟΚ σαν Κυβέρνηση δεν μπορεί να προσκομίσει στους δανειστές το "κατόρθωμα" στοιχειώδους πολιτικής συναίνεσης.  Ο κ. Σαμαράς θα τους το προσκομίσει από τη πίσω πόρτα!
Τραβάει το σχοινί της "μη συναίνεσης" αφήνοντας μόνη της τη Κυβέρνηση να εκτίθεται στη προώθηση των δυσβάστακτων μέτρων κατά του εκλογικού σώματος.
Με αυτό γνωρίζει πολύ καλά οτι δεν θα έχει αυτοδυναμία σε περίπτωση εκλογών αλλά διασφαλίζει 100% οτι θα είναι πρώτο κόμμα! Με τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων για τα δύο μεγάλα κόμματα γνωρίζει επίσης οτι ούτε με επαναληπτικές εκλογές θα σχηματίσει Κυβέρνηση. Εδώ μπαίνουμε στην ευθεία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποχρεωθεί να καλέσει τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και να του δώσει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.
Σε αυτή τη περίπτωση οι δανειστές θα έχουν ικανοποιηθεί. Θα έχουν εξουδετερώσει για πάντα το ΠΑΣΟΚ το οποίο χρησιμοποίησαν με την ανοχή του αρχηγού του να "θεσμοθετήσουν" το Μνημόνιο αλλά και που ταυτόχρονα νοιώθουν ανασφαλείς καθώς περιέχει στις τάξεις του φυγόκεντρες δυνάμεις που δηλώνουν πλέον "συνειδησιακό πρόβλημα" στον περαιτέρω στραγγαλισμό του λαού. Και σε μία Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό Σαμαρά υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί και κόμματα πρόθυμοι να συμμετάσχουν και να συγκυβερνήσουν.
Το σημαντικό σημείο αυτής της εξέλιξης δεν είναι ποιοί θα συμμετάσχουν. Είναι οτι η όποια Κυβέρνηση προκύψει θα έχει σαν έργο να κυβερνήσει όχι ένα αρτιμελές Κράτος
, αλλά να διαχειριστεί μία Ελληνική επικράτεια που "μπάζει" από παντού, μία κοινωνία που ενώ γλύφει τις πληγές της την απειλούν με σκληρότερη μεταχείριση, και ένα Μνημόνιο-θηλειά που θα της απαγορεύει να αναπτυχθεί. Οι δανειστές επιταχύνουν βίαια να επιβάλλουν στην Ελλάδα το δοκιμασμένο μοντέλο της Γουατεμάλα. Το Ζάππειο 2 είναι ξεπερασμένο από τις εξελίξεις. Ακούγεται αντιδεοντολογικό αλλά θα είναι υπερβολικό να ζητήσει κανείς από τον αρχηγό της ΝΔ να εξειδικεύσει μέτρα. Αν όμως η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εξελίξεις δεν διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ξανά με στόχο να δώσει τουλάχιστον μία μικρή ανάσα και μία ελπίδα στη καθημερινότητα του Ελληνικού λαού και έστω ένα μέρος της αξιοπρέπειάς και της Εθνικής του ταυτότητας, τότε η πολιτική αλλά και η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα φοβάμαι οτι θα φθάσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σταματώ εδώ και δεν θα εξηγήσω για την ώρα τους φόβους μου. Διογένης για pythari.gr

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικοί θυμοί και αντιδράσεις


Στο καφενείο της Βουλής ένας βουλευτής "ξεσπάει" για συνάδελφό του:
-Δεν γίνεται εμείς να τραβάμε όλο το φτύσιμο κι αυτός να το παίζει δήθεν επαναστάτης
-Ε αυτός είναι! Τι να τον κάνουμε;
-Τι θα πει τι να τον κάνουμε;
 Να τον διαγράψουμε!!
  -Και οι mutual; Τι θα πούνε;;; !!