Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Αν επιτρέψουν εκλογές οι Γερμανοί


Επικράτηση των δυνάμεων του Μνημονίου
 Όλα δείχνουν ότι αν γίνουν εκλογές και με τις δημοσκοπήσεις που βλέπουμε περνάμε στην απέναντι πλευρά του δικομματισμού.
Σε έναν πρωτοφανή διάσπαρτο πολυκομματισμό χωρίς κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό όπου ο καθένας υψώνει και μία διαφορετική σημαία «στολισμένη» με  συνθήματα.
Ελάχιστες Αντιμνημονιακές κινήσεις είναι σε θέση να προβάλλουν μία εφικτή πολιτική πρόταση και ακόμη πιο λίγες έως μηδαμινές αυτές που αγνοούν κάθε έκκληση ενότητας!

· Αν εννοούν ότι το κράτος διαλύθηκε
· Αν συνειδητοποιούν πράγματι ότι η κοινωνία έχασε τη συνοχή της
· Αν διαθέτουν το στοιχειώδες αισθητήριο ότι οι Έλληνες πέρασαν σε ιστορικό ρεκόρ φτώχειας και ανεργίας
· Αν το πιστεύουν πράγματι ότι η χώρα παραδόθηκε σε ξένα συμφέροντα και μάλιστα βάσει σχεδίου.
Πρέπει από χθες να επιταχύνουν τις διαδικασίας να βγάλουν συγκεκριμένη πολιτική πρόταση απέναντι στις εντολές της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.
Και αυτό είναι δύσκολο και επίπονο.
Χρονοβόρο!
Απαιτεί υποχωρήσεις σε δευτερογενείς διαφορές
Αν τα Μνημόνια δεν μπόρεσε κανείς να προλάβει να τα διαβάσει και να τα κατανοήσει πως είναι δυνατόν να σταθείς απέναντί τους με συνθήματα, πολιτικά πείσματα, σκόρπιες πολιτικές προτάσεις;
Απαιτούνται επείγουσες συνεννοήσεις.
Πρέπει πριν από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση να γίνει Συνέδριο των Αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Να χαράξουν ελάχιστη κοινή πολιτική που να εκπροσωπεί τη πλειοψηφία των Ελλήνων.
Οποιαδήποτε επιδίωξη να περάσουν απλά στα  έδρανα της Βουλής αποτελεί πολιτική εγκληματική ενέργεια, ισοδύναμη με εκείνη όσων μας ενέπλεξαν στη περιπέτεια αυτή.
Και κυρίως με τις ίδιες βαρειές ευθύνες του κ. Γ. Παπανδρέου και όσων βουλευτών και κομμάτων  ακολούθησαν τις ύποπτες ενέργειες και επιλογές του.
Αν οι Αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν προτάξουν ουσιαστική πρόταση ανατροπής θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους σήμερα στηρίζουν τη συνταγή της ελληνικής εξαθλίωσης με ανταλλαγή στη παραμονή του Ευρώ θα θριαμβεύσουν πολιτικά.
Ο λόγος είναι ότι –δυστυχώς- δίκαια θα συνεχίσουν να προτάσσουν την ανεπάρκεια των Αντιμνημονιακών καθώς για μία ακόμη φορά δεν θα προτείνουν εφικτή εναλλακτική λύση.
·Αντιλαμβανόσαστε οι νέες πολιτικές κινήσεις που θα περάσετε στη Βουλή το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνετε;
·Οι μεγαλύτερες Αριστερές δυνάμεις μήπως θα πρέπει επειγόντως να παραμερίσετε αυτά που σας χωρίζουν και να συνεννοηθείτε σε αυτά που σας ενώνουν; Εκτός και εάν τα περί «κρίσιμης καμπής», «ιστορικών ευθυνών», «κοινωνικής εγκατάλειψης» αποτελούν κροκοδείλια δάκρυα για να μετρήσετε λίγα κουκιά παραπάνω
·Διαφορετικά με σημαντικό μερίδιο δικής σας ευθύνης οι Μνημονιακές δυνάμεις  θα  εγκατασταθούν για πάντα στην εξουσία. Ήδη γίνονται και οι απαραίτητες «κυκλωτικές» κινήσεις προετοιμασίας. Βουλευτές που σήκωσαν το χέρι και στα δύο Μνημόνια ξαφνικά θυμήθηκαν ότι διαφωνούν και έχουν επιδοθεί σε μεταγραφές και δημιουργία νέων κομμάτων σε στυλ «παρθενογένεσης» . Και όλα αυτά σε ένα ραντεβού μετεκλογικής συνεργασίας για την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου