Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Άρση της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο!


Ελεύθερη έκφραση θα αποτελεί οτιδήποτε δεν αγγίζει την εξουσία μέσα κι έξω από την Ελλάδα

Έλα! Πείτε την αλήθεια! Είσαστε προβλέψιμοι και μήνες τώρα το έχουμε αναρτήσει στο blog μας!
Το οτι θα γίνει νόμος για την προστασία  και μόνο των αθώων πολιτών ... αυτά είναι συνώνυμα του "θα επανιδρύσουμε το κράτος" του ενός και του "λεφτά υπάρχουν" του άλλου!
 Οι αθώοι πολίτες που πλήττονται κάποιες φορές πράγματι από προσωπικά δημοσιεύματα έχουν και τώρα το δικαίωμα να παρέμβει ο Εισαγγελέας  και να αποκαλυφθεί ο υπαίτιος με τη διαδικασία της IP. Άρα σήμερα που μιλάμε προβλέπεται και διαδικασία και δίωξη για τους παραβάτες που καταφέρονται εναντίον αθώων πολιτών.
Στην ουσία της η ανωνυμία προστατεύει την ελεύθερη έκφραση σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα.
Η εκάστοτε εξουσία είναι ικανή να φθάσει σε "στημένους" και ακραίους διωγμούς του πολίτη όταν αυτός θίγει θέματα τέτοιου βάθους και πλάτους που αποτελεί κίνδυνο να αποκαλυφθούν π.χ. οι προθέσεις των μηχανισμών της εξουσίας!
 Προθέσεις που μπορούν να επηρεάσουν έμμεσα ή άμεσα ακόμη και την ίδια τη ζωή του κυβερνώμενου πολίτη.
Η επιδίωξη αυτή λοιπόν αποτελεί κήρυξη πολέμου κατά της πραγματικά ελεύθερης πολιτικής έκφρασης.
 Θυμηθείτε το! Από εδώ και πέρα ελεύθερη έκφραση ...θα αποτελεί οτιδήποτε δεν αγγίζει την εξουσία μέσα κι έξω από την Ελλάδα
Κήρυξη πολέμου κατά της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης από ένα δήθεν Σοσιαλιστικό κόμμα, με αρχηγό και στελέχη που φωτογραφήθηκαν σε διαδηλώσεις και πορείες, έκαναν βαρύτατες δηλώσεις υπέρ της ελεύθερης έκφρασης του πολίτη. Και όλα αυτά μέχρι να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους! 
"Η ανωνυμία είναι μια ασπίδα από την τυραννία της πλειοψηφίας. Συνεπώς απεικονίζει τον σκοπό του Συντάγματος και της Πρώτης Τροπολογίας του ειδικότερα: δηλαδή να προστατεύονται τα μη δημοφιλή άτομα από την εκδίκηση μιας δυσανεκτικής κοινωνίας και από  την καταστολή των ιδεών τους. Το δικαίωμα να διατηρήσει κάποιος την ανωνυμία του μπορεί να τύχει κατάχρησης όταν αυτό προστατεύει μια δόλια συμπεριφορά. Αλλά ο πολιτικός λόγος από τη φύση του έχει μερικές φορές δυσάρεστες συνέπειες, και, σε γενικές γραμμές, η κοινωνία μας οφείλει να αποδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στην αξία της ελευθερίας του λόγου από ό, τι στους κινδύνους κατάχρησής της."
Τζον Πωλ Στήβενς, Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, στην υπόθεση ΜακΙντάιρ εναντίον  Εκλογικής Επιτροπής του Οχάιο (1995)
Πέρα της παραπάνω ανάλυσης θα υποθέσoυμε ένα παράδειγμα χρήσης του νόμου που θέλουν να προωθήσουν για τη ...προστασία αθώων πολιτών.
Εάν κάποιος υπουργός προχωρήσει σε αυθαιρεσία,  αυτή λόγω των νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή θα αποκαλυφθεί -όπως συνηθίζεται- αφού περάσει το όριο και μπει στη παραγραφή.
Εάν κάποιος πολίτης έχει την οξύτατη πολιτική αντίληψη ή έχει κάποιες "αποχρώσες" πληροφορίες και εκθέσει τις απόψεις του σε χρόνο που τελείται η πολιτική αυθαιρεσία:
Ερώτηση: Ο αυθαιρετών υπουργός θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την ιδιότητα του "πολίτη" ώστε να διωχθεί ο συγγραφέας της δημοσίευσης οτι κινήθηκε εναντίον "αθώου" ;
Εμείς θα πούμε "ναι"! γιατί έχει γίνει επανειλημμένα το τελευταίο χρόνο! Συνεπώς ο πολίτης συγγραφέας θα τιμωρηθεί και ο αυθαιρετών υπουργός θα συνεχίσει ... το έργο του έστω κι αν αποδειχθεί μετά τη παραγραφή οτι τελικά "τα υποβρύχια δεν έγερναν μόνο τα ίδια αλλά ... και η αγορά τους !"
Ποιός και με τι τρόπο θα αποζημιώσει την άδικη τιμωρία του επώνυμου πολίτη ο οποίος παρείχε ουσιαστική προειδοποίηση για τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία;
Και είναι ένα και μόνο παράδειγμα από τα πολλά που μπορούν να αναφερθούν!
Εμείς έχουμε την άποψή μας:
Για να περιορίσετε το πολιτικό σας ξεμπρόστιασμα ανοίγετε πληγή που όχι μόνον δεν θα κλείσει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα ανοίξει κι άλλες πληγές.
Απευχόμαστε να είναι μεγαλύτερες.
pythari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου