Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Ας το ξεκινήσετε!!


Κάλεσμα για συνεργασία νέων Κινημάτων- Καθηγητών- Ανεξάρτητων βουλευτών- πολιτών για αλλαγή πορείας
 Αν δεν έχετε κάποια καλύτερη χειροπιαστή λύση τότε το έχουν ανάγκη πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες!
Ας το ξεκινήσετε!

  • Διαφορετικά μας απομένει η κατάντια της εκτόνωσης με τους διασκεδαστές. Να γελάμε στο σατύρισμά τους και με τη λήξη κάθε επεισοδίου να επιστρέφουμε στη ζοφερή πραγματικότητα.
  • Διαφορετικά οι ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές θα παραμείνουν στις έδρες τους μέχρι τις επόμενες εκλογές και στη συνέχεια δεν θα μπορούν να προσφέρουν όσα μπορούν σήμερα.
  • Διαφορετικά οι καθηγητές που έχουν εκφράσει σωστές προτάσεις δεν θα αξιοποιηθούν ποτέ και δεν θα καταγραφεί ούτε η δικαίωσή τους καθώς την ιστορία σήμερα την καταγράφουν "εντεταλμένοι".
  • Διαφορετικά οι bloggers αφού στους καιρούς μας χρησιμοποιηθούν για εκτόνωση και ταυτόχρονα στοχοποιηθούν για διερεύνηση των προθέσεών τους ενάντια στο σύστημα, θα ξημερώσει ημέρα που θα καταλογισθεί "κατάχρηση ελευθερίας άποψης".
Με τον πρόχειρο υπολογισμό οτι τουλάχιστον το 60% των Ελλήνων πολιτών απορρίπτει τους σημερινούς πολιτικούς σχηματισμούς και τη στάση τους όπως κατέδειξαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι δημοσκοπήσεις πάνω από 6.000.000 εκατομμύρια αναζητούν νέα πολιτική επιλογή.
Από τον παραπάνω αριθμό υπάρχει ένας "σκληρός πυρήνας" ανεργίας και ανέχειας που ξεπερνάει τα 2.000.000 !

Υποστηρικτές τους είτε με το λόγο είτε και με πρωτοβουλίες ίδρυσης νέων Κινημάτων έχουν προκύψει:
      Aξιόλογα δημόσια πρόσωπα
    Βουλευτές με ενεργοποιημένη πλέον τη κοινωνική συνείδηση και τη πολιτική αίσθηση για το που οδηγείται η Ελληνική κοινωνία
    Καθηγητές Πανεπιστημίων γνώστες σημαντικών θεμάτων με άκρως ενημερωτικές αναλύσεις, απόψεις, προτάσεις
    Πολυάριθμοι αξιόλογοι bloggers που πολύ συχνά η γνώση τους, η πολιτική σκέψη τους και η έκφρασή τους πανικοβάλλουν τη "μάζα" των βουλευτών, αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί.
Κατ αρχή υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος κυρίως από εκείνους οι οποίοι από αγνή πρόθεση προσφοράς στα κοινά προχώρησαν ή προτίθενται να προχωρήσουν σε ιδρυτικές διακηρύξεις πολιτικών Κινημάτων.
Είναι ο κίνδυνος της πολιτικής σύγχυσης της Ελληνικής κοινωνίας για το ποιός μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο από τη κακομοιριά που προσέφεραν οι Κυβερνήσεις και ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής. Δηλαδή η διασπορά των δυνάμεων που εξυπηρετεί τη σημερινή πολιτική.
Προαναφέραμε οτι υπάρχει αξιόλογο έμψυχο υλικό και αξιόλογες εφαρμοστέες προτάσεις.
Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγράψει ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής πορείας της χώρας.
Και κανένας δεν θα μπορέσει αν δεν υπάρξει συνεργασία ενεργών πολιτών και Κινημάτων! Μία οριζόντια διάταξη των δυνάμεων αυτών είναι έργο πάρα πολύ δύσκολο αλλά η μόνη πολιτική διέξοδος!
Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να καταρριφθεί η ιστορική "θεοποίηση" του "πολιτικού ηγέτη".
Γιατί κανένας "πολιτικός ηγέτης" μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτα από μόνος του. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα ο επικεφαλής είναι αυτός που συντονίζει το έργο χιλιάδων ανθρώπων ανώτερης μέσης και κατώτερης βαθμίδας δηλαδή "συντονιστής". Στα στρατιωτικά καθεστώτα ο επικεφαλής είναι εκείνος ο οποίος δίνει εντολές στις βαθμίδες αυτές για υποχρεωτική εφαρμογή δηλαδή δικτάτορας.
Ο Έλληνας "Μεσσίας" λοιπόν δεν θα έλθει ποτέ.
Αντίθετα αν "ξεκρεμάσουμε τη κάλτσα από το τζάκι περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη" και αντί αυτού υπάρξει συνεργασία των πολιτών και των νέων Κινημάτων τότε τα πρώτα σκαλιά που οδηγούν πάνω από το "πάτο του πηγαδιού" απέχουν μία ανάσα!
Η πρόταση που απευθύνουμε από τη μικρή αυτή γωνία του Διαδικτύου είναι:
Συνεργασία όλων των δυνάμεων που πιστεύουν ειλικρινά και βάσιμα σε μία ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης με διαφορετική πορεία από τη σημερινή.
Απέναντί μας έχουμε ένα πολιτικό καθεστώς που δηλώνει με συμπεριφορά και λόγια :
"Μόνο εμείς μπορούμε"!
Και δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δίκιο!
Απέναντί μας έχουμε πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν ένα ολοκληρωμένο πολιτικό μοντέλο με την ονομασία "Παγκόσμια διακυβέρνηση" που βρίσκεται στην Ελλάδα στο τελικό στάδιο και δεν θα έχει γυρισμό.
Γιατί;                                                                                                                                                
Είναι ένα μίγμα δημοκρατικού στοιχείου αφού τα καθεστώτα εκλέγονται, όμως με κατ ουσία  δικτατορική διακυβέρνηση αφού οι "ηγέτες" αποφασίζουν και η κοινωνία υπακούει επί απειλή ποινών οι οποίες μάλιστα νομοθετούνται. Κοινωνικές ομάδες καλούνται σε ένα διάλογο αρκεί ο "διάλογος" αυτός να καταλήξει σε ότι έχει προαποφασισθεί!
Έχουμε δηλώσει οτι βίαιες αντιδράσεις εξυπηρετούν το σύστημα εξηγώντας ακριβώς το γιατί. Όχι μόνον για το ηθικό μέρος αλλά και γιατί από χρόνια τώρα το σύστημα αυτό έχει προετοιμαστεί να προστατέψει τους λειτουργούς και υποστηρικτές του από βίαια κοινωνικά ξεσπάσματα. Τα χημικά στη πλατεία Συντάγματος και η εκδίωξη των "σκηνιτών" αν και αποτελούν αμελητέα μεγέθη σε τι είναι ικανό το σύστημα να προχωρήσει, είναι τα πρόσφατα παραδείγματα που δυστυχώς δικαιώνουν την άποψή μας.
Η σημερινή πολιτική κατάσταση για όσους δεν την επιθυμούμε ανατρέπεται μόνον μέσα από τη δική τους "νομιμότητα". Και αυτό θα συμβεί μόνο με τη συνεργασία που αναφέρουμε.
Διαφορετικά μας απομένει η κατάντια της εκτόνωσης με τους διασκεδαστές. Να γελάμε στο σατύρισμά τους και με τη λήξη κάθε επεισοδίου να επιστρέφουμε στη ζοφερή πραγματικότητα.
Διαφορετικά οι ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές θα παραμείνουν στις έδρες τους μέχρι τις επόμενες εκλογές και στη συνέχεια δεν θα μπορούν να προσφέρουν όσα μπορούν σήμερα.
Διαφορετικά οι καθηγητές που έχουν εκφράσει σωστές προτάσεις δεν θα αξιοποιηθούν ποτέ και δεν θα καταγραφεί ούτε η δικαίωσή τους καθώς την ιστορία σήμερα την καταγράφουν "εντεταλμένοι".
Διαφορετικά οι bloggers αφού στους καιρούς μας χρησιμοποιηθούν για εκτόνωση και στοχοποιηθούν για διερεύνηση των προθέσεών τους ενάντια στο σύστημα, θα ξημερώσει ημέρα που θα καταλογισθεί "κατάχρηση ελευθερίας άποψης"
Οι μεμονωμένες λοιπόν ενέργειες εξυπηρετούν άθελά μας τη προώθηση όσων έχουν αποφασισθεί.
Καλούμε όλο το πολιτικό έμψυχο της χώρας που αντιτίθεται στα τεκταινόμενα σε διάλογο και συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού φορέα και μίας πολιτικής πρότασης με συγκεκριμένες, ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις.
Παραθέτουμε για όσους δεν γνωρίζουν τις απόψεις μας
Πως προετοίμασαν την Ελλάδα για να αποτελέσει το τελικό πείραμα Παγκοσμιοποιημένης χώρας για εκμετάλλευση του πλούτου με χαμηλές αμοιβές

1.Τα Δημόσια Ταμεία, οι Δημόσιοι Οργανισμοί καταληστεύθηκαν. Όσοι ήσαν "ενημερωμένοι" το εκμεταλλεύθηκαν γνωρίζοντας οτι δεν θα έχουν καμμία επίπτωση.
2. Αποδυναμώθηκε η Δικαστική εξουσία με αποτέλεσμα να έχουμε συσσώρευση έργου και να μην αποδίδεται Δικαιοσύνη ενώ δόθηκε δικαίωμα για τη δημιουργία παράνομων δικαστικών κυκλωμάτων.
3.Καταργήθηκε η φύλαξη των συνόρων με το γνωστό αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης.
Συνάλλαγμα φεύγει σε Τρίτες χώρες από τους νόμιμους οικονομικούς μετανάστες. Η έλλειψη εργασίας στους υπεράριθμους Μετανάστες οδήγησε στην αύξηση της εγκληματικότητας. Τούρκοι κυρίως δουλέμποροι πλούτισαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν σε βάρος της καθημερινότητας της ελληνικής κοινωνίας.
4.Αποδυναμώθηκε ο ρόλος της Αστυνομίας στα καθήκοντα προστασίας του πολίτη και της επιβολής του Νόμου.
5. Καταργήθηκαν ή αποδυναμώθηκαν οι μηχανισμοί ελέγχου της φοροδιαφυγής.
Εκείνοι οι πολιτικοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη φοροδιαφυγή, την ανασφάλεια, τη κατάργηση των συνόρων, της διάλυσης του κράτους είναι οι ίδιοι που διαχρονικά, σε βάθος δεκαετιών είχαν την πολιτική ευθύνη της διάλυσης των έστω υποτυποδών μηχανισμών.
Το οτι τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν τη στήριξη πλέον και τα δύο μαζί ούτε το 35% είναι η απόδειξη οτι δεν έχουν άλλο απόθεμα ψεύτικων υποσχέσεων για να διατηρήσουν την ύπαρξή τους.
Για αυτό οι κυβερνώντες εγκατέλειψαν το Δημοκρατικό προσωπείο και χρησιμοποιούν μεθόδους ολοκληρωτικών καθεστώτων ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το πολιτικό τέχνασμα του προφορικού αφορεσμού μέρους του Μνημονίου.
Αυτό συμβαίνει γιατί αν η αξιωματική αντιπολίτευση συναινέσει ευθέως καταρρέουν και τα δύο μεγάλα κόμματα.
Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της ελάσσωνας αντιπολίτευσης εδώ και δεκαετίες βρίσκονται σε κατάσταση αναζήτησης ενός μοντέλου που θα συνδυάζει την φιλολαική ή αριστερή θέση με τα παγκόσμια τεκταινόμενα. Δεν πιστεύουμε οτι αυτά τα δύο συνδυάζονται.
Το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον σήμερα
Διεθνές
Σε ένα περιβάλλον όπου τα πάντα κατευθύνονται προς τη Παγκόσμια Οικονομική Κυβέρνηση ξεπροβάλλουν δύο κύρια στοιχεία:
Η διακίνηση και ο πλήρης έλεγχος του παραγόμενου πλούτου και της περιουσίας των πολιτών ήδη περνάει μέσα από ένα απρόσωπο Τραπεζικό σύστημα.
Η αποεθνικοποίηση προχωράει με γοργούς ρυθμούς στην Ελλάδα όπου αποτελεί το πρώτο πειραματόζωο.Η διατήρηση της Εθνικής υπόστασης θα παραμείνει στο τέλος μόνο στις ισχυρές χώρες που εμπνεύσθηκαν το μοντέλο
Η φτωχοποίηση των κοινωνιών στις αποεθνικοποιημένες χώρες βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σε όλη την Ευρώπη με στόχο την εκμετάλλευση του εγχώριου πλούτου με φθηνά μεροκάματα.Αν αρνηθούν οι ντόπιοι κάτοικοι την φθηνή εργασία το φάρμακο έχει κατασκευαστεί προληπτικά: Θα ανατεθεί το έργο στους μετανάστες.
Το πέρασμα στα χέρια συγκεκριμένων προσώπων όχι μόνον του πρώην Εθνικού πλούτου αλλά και νέων εφευρέσεων όπως υπερβολικό αντίτιμο Διοδίων για να διακινηθούμε στη πατρίδα μας. Προπληρώνουμε χαράτσι στους Διοδικούς σταθμούς για έργα που δεν επιτελούνται ή είναι κατά πολύ υποδεέστερα ανάλογα με το τίμημα που επιβάλλουν να πληρώσουμε.
Με μία φοροεισπρακτική Πράσινη ενέργεια η οποία ευνοοεί οικονομικά και μόνον όσους εμπλέκονται στη διαδικασία του Πράσινου πιστοποιητικού του οποίου η στέρηση δίκην ολοκληρωτικών καθεστώτων δεν επιτρέπει την αγοραπωλησία της περιουσίας των πολιτών. Υπάρχει μία τέτοια σειρά παρόμοιων "νόμων" που ο καθε πολίτης μπορεί να απαριθμήσει.
Ελλάδα και Βαλκάνια
Η Ελλάδα εν αγνοία των πολιτών της έπαιξε και παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ανόρθωση των οικονομιών που διαλύθηκαν με τις ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και στο πρώην Ανατολικό μπλοκ.
Πόσο βοήθησε την Ελληνική οικονομία το άνοιγμα των Τραπεζικών υποκαταστημάτων στα Βαλκάνια όταν οι Τράπεζες αυτές στρέφονται και πάλι στους Έλληνες πολίτες για αναπλήρωση των απωλειών τους;
Στη διάρκεια της λειτουργίας τους σε ποιές κατευθύνσεις διοχέτευσαν Ελληνικά χρήματα και επιστρέφουν στην εσωτερική αγορά αδύναμες;
Μέσω του ανοίγματος των συνόρων από τον κ. Σαμαρά ανορθώσαμε την Αλβανία και βουλιάξαμε εμείς.
Μέσω της διεθνούς στήριξης των πολυεθνικών το FYROM τούτο αποτελεί "πυριτιδαποθήκη"απειλώντας τα Βαλκάνια σε προσομείωση του Μεσανατολικού με την Ελλάδα να απειλείται με "Παλαιστινιοποίηση" σε περίπτωση που προχωρήσει σε πραγματική αντίδραση.
Μέσω της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαική Ένωση ακόμη και οι Βούλγαροι με το αίμα και τις παράλογες θυσίες των Ελλήνων έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από τα Ελληνικά ταμεία με 1 χρόνο εργασίας. Έχουν επίσης το δικαίωμα στεγαστικού δανείου από τις Ελληνικές Τράπεζες οι οποίες επιδοτούνται όχι μόνον από μισθωτούς και εξαπατημένους συνταξιούχους αλλά ακόμη και από τους άνεργους Έλληνες.
Μέσω της Τουρκίας οι πολυεθνικές που ορέγονται την πολυποίκιλη εκμετάλλευση του Αιγαίου έχουν επιδοθεί σε εκφοβιστική πολιτική της εδαφικής μας ακεραιότητας με κέντρο επιχειρήσεων τη περιοχή του Καστελόριζου που αποτελεί τη Κεκρόπορτα. Αν "πέσει" η ΑΟΖ του Καστελόριζου θά έχουμε συνέχεια σε επανάληψη του Αττίλα 1 και Αττίλα 2 της Κύπρου. Όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης αντίσταση σε μία επίθεση οι στόχοι του επιτηθέμενου διευρύνονται.

Ελλάδα

Από κακή πολιτική πρόθεση των κομμάτων που κυβέρνησαν δόθηκε στον Έλληνα επί δεκαετίες η πλαστή εντύπωση του πλούσιου ευρωπαίου που μπορεί να κάθεται αραχτός στο καφενείο έχοντας στα χωράφια ή στην οποιαδήποτε επιχειρηματικότητά του φθηνούς, ανασφάλιστους μετανάστες και χαρτζηλικώνοντας τα παιδιά του με πενηντάευρα και ζοφερό μέλλον έδωσε το άλλοθι στη κατάληψη της χώρας μας από τα "τανκς" των Διεθνών Τοκογλύφων και των Μισελλήνων.
Αιτήματα-προτεραιότητας
Δεν δεχόμαστε να συνεχιστεί το πείραμα της αποεθνικοποίησης και Παγκοσμιοποίησης στις πλάτες του Ελληνισμού.
Ζητάμε την άμεση αποχώρηση των υπεράριθμων Μεταναστών από τη χώρα με την εκτίμηση πόσους από τους νόμιμους αντέχει η οικονομία μας
Πραγματική αναθεώρηση του Μνημονίου σε άκρως επιβαρυντικά σημεία εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας
Έπειτα από διαπραγματεύσεις με όσους εκπροσωπεί η Τρόικα θα πρέπει να απαλοιφθούν τα σημεία που αφορούν:      
Την υποθήκευση της Ελληνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Την κατάργηση της απαγόρευσης να προσφύγουμε σε Τρίτες χώρες για την εξώφληση του χρέους μας

Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στη ζώνη του Ευρώ. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο τη δική μας πλευρά. Πρέπει να το θέλει και οι Ευρωπαϊκή κοινότητα.
Η επαιτεία να τρέχουμε να προλάβουμε την απειλή "Η Ελλάδα έξω από την Ευρώπη" και "η Ελλάδα να διωχθεί από το Ευρώ" πρέπει άμεσα να σταματήσει.
Ή θα είμαστε ισότιμα μέλη ή θα πορευθούμε ανάλογα με τα περιθώρια που έχουμε με Τρίτες χώρες που επιζητούν συνεργασία και διευκολύνσεις από την Ελλάδα.
Προηγείται όμως η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη η οποία πρώτα πρέπει να ενημερωθεί για πραγματικότητες στον κοινωνικό ελληνικό ιστό για τις οποίες δείχνει να μην είναι ενημερωμένη. Η ενημέρωση αυτή εννοείται σε επίπεδο λαών, Σώματος Ευρωβουλευτών, αξιωματούχων, στελεχών και όχι πρωθυπουργών της ΕΕ  και των "συν αυτοις" οι οποίοι είναι εντεταλμένοι της Παγκόσμιας διακυβέρνησης.  Πρόσφατα ο Γ. Σταρκ, μέλος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή της Τρόικας(!) δήλωσε:
" Γνωρίζαμε επί χρόνια τι συνέβαινε στην Ελλάδα ... Αναρωτιέμαι γιατί τώρα!"
Πρέπει κάποιος να εξηγήσει σε όλους τους "Σταρκ" το "γιατί"!

 pythari.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου