Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δίνουμε βήμα σε όλες τις νέες πολιτικές κινήσεις

Η δική μας εκτίμηση είναι οτι οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα απολύτως πρόβλημα αν υποψήφιοι και πολιτικές κινήσεις δεν δεσμευτούν στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός.
Η δυσοίωνη πρόβλεψή μας είναι οτι η νέα Βουλή θα αποτελείται και πάλι από ένα πλειοψηφικό σχήμα που θα συνεχίσει να προωθεί τη Μνημονιακή πολιτική και απέναντί της ένα στείρο αντιπολιτευτικό συνονθύλευμα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για τη καθημερινότητα του πολίτη και την ίδια τη χώρα.
Μα θα πείτε αυτή δεν είναι η Δημοκρατία; Να αποφασίζει η πλειοψηφία;
Μα και βέβαια!
Μόνο που παγιδεύεται ο Έλληνας προεκλογικά και δεν μπορεί να αντιδράσει μετεκλογικά!
Παράδειγμα θέλετε;
Πως γίνεται να ψηφίζεις κόμμα του 4% και να σου προκύπτει Μνημονιακή Κυβέρνηση;
Γνωρίζετε τη σταθερή άποψή μας οτι η αποχή μέχρι τώρα έβγαζε στην εξουσία τα δύο πρώτα κόμματα και το αποδείξαμε με μαθηματικά στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
Επίσης αποδείξαμε οτι το Λευκό και ιδιαίτερα πάνω από το 50% έμμεσα φέρνει ξανά στη Κυβέρνηση τον κ. Παπαδήμο ή τον οποιοδήποτε άλλο "Παπαδήμο".
Τα υφιστάμενα κόμματα της Βουλής έχουν δηλωμένες τις πολιτικές τους και μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει τι μπορούν να κάνουν για τη χώρα και τι δεν μπορούν.
Το έλλειμμα της δημοκρατίας σε αυτή τη περίπτωση είναι να μην έχουν βήμα τα νέα σχήματα που διεκδικούν τη ψήφο των Ελλήνων.
Από την άλλη μεριά τα νέα αυτά σχήματα είναι υποχρεωμένα να πουν τη πρότασή τους ξεκάθαρα.
Να μη μείνουν στη κριτική. Έξω απο συνθήματα. Να αποδείξουν οτι είναι σε θέση να βοηθήσουν τη χώρα να περάσει τον ιστορικό "κάβο" με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες για τη χώρα και γενικότερα τον Ελληνισμό.
Με τις σκέψεις αυτές συντάξαμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο σταδιακά θα το απευθύνουμε και με Email σε όσες νέες πολιτικές κινήσεις θέλουν να το απαντήσουν με τη δέσμευσή μας να το δημοσιεύσουμε αυτούσιο.
Και επειδή γνωρίζετε οτι εμείς δεν αποτελούμε πολιτικό σχηματισμό αλλά επιδίωξή μας είναι να βοηθάμε με τις εκτιμήσεις μας τον Έλληνα πολίτη και τη χώρα μας, σας υπενθυμίζουμε οτι στο ερωτηματολόγιο που προωθούμε έχουμε απαντήσει διαχρονικά με συγκεκριμένες προτάσεις και θα τις επαναφέρουμε με υπενθύμιση την εβδομάδα προ των εκλογών.
Τα ερωτήματα που απευθύνουμε στις νέες πολιτικές κινήσεις και θα τα βρείτε στο http://www.pythari.gr δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των προβλημάτων αλλά σίγουρα θα δώσουν σοβαρότατο δείγμα στο εκλογικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου