Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η πολιτική τύχη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ


Για να εκτιμήσει κανείς τη πολιτική πορεία που θα έχουν όσοι από το σημερινό ΠΑΣΟΚ θέσουν υποψηφιότητα πρέπει να έχουμε κατά νου το ρόλο που έπαιξαν στα πολιτικά πράγματα της χώρας ο καθένας ξεχωριστά.
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με το δεύτερο κόμμα στην εναλλαγή της εξουσίας, τη ΝΔ την οποία θα εκτιμήσουμε σε επόμενο άρθρο.
Επειδή όμως δεν μπορεί να εξετασθεί η πολιτική συμπεριφορά ξεχωριστά του κάθε βουλευτή, μπορούμε να τους εντάξουμε σε δύο κύριες «ομάδες».
-Τα γνωστά πρωτοκλασάτα στελέχη τα οποία απετέλεσαν διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και
-τα ανανεωτικά στελέχη τα οποία για να διατηρηθεί το κόμμα «εν ζωή» επιλέχθηκαν κατά καιρούς να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια και να μπουν στη Βουλή με τις άνετες πλειοψηφίες που έδινε στο ΠΑΣΟΚ ο λαός. Ένας λαός που ποτέ δεν άκουσε την αλήθεια. Ότι τα Δημόσια Ταμεία είχαν αδειάσει για μισθούς και συντάξεις από το 1990 !
Κύριο χαρακτηριστικό πάντως και των δύο ομάδων είναι ότι ψήφισαν τα δύο Μνημόνια. Με βάσει αυτή τη πραγματικότητα δεν θα διστάσουν αν προκύψει η «ανάγκη» για τρίτο Μνημόνιο να δηλώσουν στις ψηφοφορίες ξανά «ναι σε όλα». Εκτίμησή μας είναι ότι το τρίτο Μνημόνιο ήδη συντάσσεται, βρίσκεται στα σκαριά. Υπάρχουν μάλιστα σημαντικά ερωτηματικά που δεν βλέπουν το φως της «προβληματισμένης» επικαιρότητας των ΜΜΕ.
-Θα αντέξουν οι Ελληνικές Τράπεζες τη δικαιολογημένη αδυναμία των Ελλήνων πολιτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις για στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες;
-Θα κρατικοποιηθούν;
-Αν κρατικοποιηθούν θα πουληθούν σε ξένους επενδυτές ιδιαίτερα τώρα που η αξία των μετοχών τους βρίσκεται στο ελάχιστο ετών;
-Αν οι Τράπεζες ιδιωτικοποιηθούν από ξένους ιδιώτες τι θα γίνουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών που χρωστούν στις Τράπεζες;
-Η Α’ κατοικία προστατεύεται βάσει τρεχόντων δεδομένων. Όμως τι επηρεασμό θα έχουμε με το Αγγλικό Δίκαιο;
Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερο πολιτικό «έγκλημα» σε βάρος της Ελλάδας από αυτή τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τα δύο Μνημόνια άβουλα.
Το «άβουλα» δεν το λέμε εμείς.
Το λένε οι ίδιοι όταν δηλώνουν ότι ψήφισαν τη χειρότερη επίθεση που δέχθηκε ο Ελληνισμός μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο.
Δηλαδή το πρώτο Μνημόνιο που είπαν ότι το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν.
Αυτό σημαίνει ανθρώπους που θέλησαν να ανακατευτούν με τα κοινά χωρίς να γνωρίζουν μερικώς ή πλήρως το σχέδιο αποεθνικοποίησης της χώρας μας και το περιορισμό της κοινωνικής ελευθερίας, των δημοκρατικών θεσμών και της Εθνικής κυριαρχίας.
Εδώ θα μπει ο διαχωρισμός
Τα πρωτοκλασάτα στελέχη γνώριζαν ή ήταν υποχρεωμένα να γνωρίζουν τις σημερινές εξελίξεις.
Τα ανανεωτικά στελέχη χρεώνονται ότι «κρύφτηκαν» πίσω από την «ενιαία κομματική άποψη» και ότι έπρεπε απλά να σηκώσουν το χέρι στις ψηφοφορίες. Χωρίς να έχουν δική τους άποψη.
Έστω και το καθένα στο δικό του βαθμό καθυστέρησης υπήρξαν μεμονωμένα βουλευτικά στελέχη που αντιλήφθηκαν το που οδηγούσαν οι επιλογές της Μνημονιακής Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και είτε αποσύρθηκαν από το πολιτικό προσκήνιο (π.χ. Γ. Λιάνης) είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν (Σ. Σακοράφα, Β. Παπαχρήστος, Γ. Δημαράς, Β. Οικονόμου).
Τα διαχρονικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φέρουν βαριά πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.
Θα σας εκπλήξουμε
Όποιοι κι αν είναι αυτοί που μας επιβάλλουν σήμερα
‘Οτι μέτρα μας επιβάλλουν
Έχουν δίκιο σε σημαντικό ποσοστό πως πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος! Η διαφορά είναι ότι ξεπέρασαν τα όρια και προσπαθούν να μας εξοντώσουν ακόμη και βιολογικά!
Μόνον που η κυβερνήσεις κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ είχαν όλο το περιθώριο από το 1975 μέχρι το 2010 να τα τακτοποιήσουν χωρίς σήμερα να κυματίζει η Γερμανική Σημαία πάνω από τον Ελληνικό ουρανό.
Υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις έως τα όρια της απόδειξης ότι η σημερινή κατάσταση ήταν βάσει μακρόχρονου σχεδίου.
Το ζήτημα είναι πόσοι και ποιοι συμμετείχαν ηθελημένα ή αθέλητα στην υλοποίηση του σχεδίου εξαθλίωσης του Ελληνισμού;
Ποιοι πρωτοστατούσαν σε «τραπέζια» και συνεννοήσεις πολιτικών «ρευμάτων»; Ποιοι ηγούντο «τάσεων» στο ΠΑΣΟΚ και αποφάσιζαν κατ επέκταση για τη πορεία της χώρας;
Δεν ήταν η κ. Διαμαντοπούλου; ο κ. Πάγκαλος; ο κ. Βενιζέλος; ο κ. Τσοχατζόπουλος; ο κ. Λαλιώτης; ο κ. Σημίτης;
Αυτοί δεν έπρεπε να φροντίσουν επί 35 χρόνια για αυτά που σήμερα προσβλητικά μας επιβάλλει η Γερμανική πτέρυγα με την “υπόγεια” συμμετοχή της Γαλλικής;
Υπάρχει ένα «δυστυχώς» στις εκλογές που θα γίνουν!
Αυτοί οι πολιτικοί που μας εξαθλίωσαν θα ξαναμπούν στη Βουλή!
Και πάλι θα παίξουν το πρώτο ρόλο στο αν η καθημερινή διαδρομή μας θα εξακολουθεί να είναι από την Εφορία στις Τράπεζες και το αντίστροφο.
Τα παραθυράκια είναι πολλά.
Για παράδειγμα: σκεφτείτε ότι υπάρχει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που δεν έχει την ανάγκη μας. Δε χρειάζονται σταυρό. Ξανακάθονται στο έδρανο της Βουλής όταν κάποιοι πολίτες για δικούς τους λόγους θα ψηφίσουν ξανά ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα ερμηνεύσουμε και τη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος.
Εκτιμάμε ότι ο νέος ηγέτης είναι ένας και μοναδικός: o κ. Βενιζέλος
Οι κκ Λοβέρδος, Παπουτσής, Χρυσοχοϊδης και όποιος άλλος διεκδικεί ηγεσία αποτελούν εσωτερική πίεση να πάρουν εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Μόνο που επειδή το ποσοστό του κόμματος στις εκλογές θα είναι πολύ χαμηλό οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλη τους τη πολιτική ευρηματικότητα για να διασωθούν πολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου