Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η εκτίμηση για το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης

27 Μάιου 2011
οι Έλληνες αγανακτισμένοι ξύπνησαν
Συνεχίζει μόνος ... δηλαδή ότι συνέβαινε μέχρι τώρα!
Ή μάλλον τώρα που το σκέφτομαι έχει απέναντί του ... και τη πλατεία Συντάγματος!
Όπως προέβλεπαν όλοι οι Έλληνες κανένα κόμμα δεν τον ακολούθησε στο μονόδρομο που ζωγράφισε με τις πολιτικές φιλοδοξίες του.
Όμως δεν έχει τελειώσει εδώ το θέμα της συναίνεσης καθώς εκτιμάμε οτι η αντίρρηση Σαμαρά έχει μεταφερθεί ήδη στους αξιωματούχους των Βρυξελλών για επανεξέταση στα αυστηρά περιθώρια που διαθέτουν οι τοκογλύφοι.

Αν το κοστολόγιο του είναι μέσα σε αυτά τα περιθώρια σημαίνει δύο πράγματα.
-Οτι η πρότασή του δεν δίνει καμία ανακούφιση στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που ήδη πλήττονται.
-Οτι βρήκε έναν ανώδυνο τρόπο για τη "συναίνεση" που ζητάνε οι δανειστές.
'Όμως δεν πιστεύουμε όπως γράψαμε και χθες οτι θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο γιατί πολύ σύντομα θα κάψει το πολιτικό του χαρτί.
Εκτός κι αν δεν έχει πάρει το μήνυμα αγανάκτησης και είναι κι αυτός εκτός τόπου και χρόνου.
Και δεν δείχνει κάτι τέτοιο.
Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε και πάλι τη συναίνεση με κεντρική διαφωνία στο φορολογικό και περιμένει στη γωνία.
 Για να αποκρυπτογραφήσουμε το πολιτικό λόγο του αρχηγού της ΝΔ μιλάει για μικρότερο συντελεστή φορολογίας αλλά   δεν λέει για ποιούς.
-τους βιομήχανους;
-τους επιχειρηματίες;
-τους μισθωτούς;
-τους συνταξιούχους;
Μιλάει αόριστα για επανεκκίνηση της οικονομίας που θυμίζει την "επανίδρυση" του κ. Καραμανλή και την μονιμοποίηση των Συμβασιούχων αλλά δεν διευκρινίζει τι εννοεί στη πράξη. Σε ποιά συγκεκριμένη ενέργεια θα προχωρήσει για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας;
 Μιλάει για κατώτερες συντάξεις αλλά δεν εξειδικεύει από ποιούς θα τα πάρει και σε ποιούς θα τα δώσει.
Συγκεκριμένα αν το "πακέτο" του αφορά μία τάξη 2.000 συνταξιούχων με αύξηση 30€ ... άνθρακες ο θησαυρός.
Τα έχει φάει το πετσί μας αυτά και δικαιολογούμαστε ... να κρατάμε "μικρό καλάθι".
Σταθήκαμε περισσότερο στη στάση της ΝΔ καθώς η αρνητική στάση των μικρότερων κομμάτων ήταν δεδομένη εκτός του ΛΑ.Ο.Σ. που έχει μετατραπεί σε κόμμα "τρεις λαλούν και δυό χορεύουν"!
Παρά το γεγονός των διαψεύσεων για εκλογές πιστεύουμε οτι η σκιά τους αιωρείται περισσότερο μετά τη σύσκεψη καθώς αντιπολίτευση και πολίτες είναι απέναντι από τον σημερινό πρωθυπουργό. Ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τη προοπτική για εκλογές είναι η  συναίνεση της ΝΔ έστω και με "υπόγειο" τρόπο.
Εκείνο που μας προβληματίζει είναι το πείραμα του Βελγίου που έχει περάσει απαρατήρητο.
Οκτώ μήνες χωρίς κυβέρνηση αν θυμόμαστε καλά. Πρέπει να δοθεί στο μέλλον ιδιαίτερη προσοχή καθώς αποτελεί Demo πολιτικό πείραμα για απ ευθείας κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα δοκιμαστικό μοντέλο που ονειρεύονται στα γραφεία των Βρυξελλών για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο.
Κατά τα άλλα μένουμε σταθεροί στην άποψή μας οτι άμεση πτώχευση δεν θα επιτρέψουν οι δανειστές να κηρύξουμε και θα συνεχιστεί η ελεγχόμενη πτώχευση που διανύουμε. Εκτός κι αν έχουν ήδη μπει στο τελικό τους στόχο για την Ελλάδα όπως κατά καιρούς κατά την άποψή μας έχουμε δημοσιεύσει και μπορούν οι φίλοι αναγνώστες να τα διαβάσουν εδώ Πολιτικά άρθρα  !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου