Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Πινγκ πογκ ευρώ και δολαρίου στη πλάτη της Ελληνικής κοινωνίας!

  • Η επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού δεν αφορά άμεσα την Ελλάδα και δεν πρόκειται να βοηθήσει σε τίποτα στην κακομοιριά μας αλλά ούτε και σαν μέρος γενικότερης πολιτικής. 

  • Η επίσκεψη αυτή δεν σημαίνει υποστήριξη της Κυβέρνησης Παπανδρέου αν και με πρώτη ματιά αυτό μας δείχνουν με το δάχτυλο.
Η Χίλαρυ Κλίντον επισκέπτεται την Ελλάδα ελάχιστο χρόνο πριν την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης όπου θα αναμετρηθούν ακόμη μία φορά τα χαρτοφυλάκια του ευρώ με εκείνα του δολαρίου.
Και όταν οι ΗΠΑ στέλνουν  μηνύματα "στηρίχτε την Ελλάδα" στη πραγματικότητα "καρφί δεν τους καίγεται" για εμάς!
 Αντίθετα γνωρίζουν οτι ουσιαστική στήριξη της Ευρώπης με τη συμμετοχή των Τραπεζών στη καθοδικής πορεία της Ελληνικής οικονομίας σημαίνει ισχυροποίηση του νομίσματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!
 Τι μήνυμα έστειλε λοιπόν η Κλίντον από την Αθήνα στους Ευρωπαίους ηγέτες;
"Στη διάσωση πρέπει να συμμετάσχουν και οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες"
Τι απάντησε ο Τρισέ της ΕΚΤ;
"Σε μία κοινή πορεία πρέπει να συμμετάσχει στη προσπάθεια και ο Ιδιωτικός τομέας που βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης" εννοώντας βέβαια τις ΗΠΑ!
Και στη παρτίδα αυτή "πινγκ πογκ" η Ελληνική Πολιτεία ... απλά φωτογραφίζεται χαμογελαστή και με καμάρι δίπλα στην Αμερικανίδα υπουργό!
Τουλάχιστον να βλέπουν ...τα ειδησεογραφικά πρακτορεία οτι υπάρχει και κάποιος που χαμογελάει σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα κι ας είναι αυτοί που μας οδήγησαν στη μεγαλύτερη περιπέτεια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου