Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η απορία για τη περίπτωση της Πέμυς Ζούνη


Άρση βουλευτικής ασυλίας 3 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδη, Πέμυς Ζούνη και του Αθ. Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας. Οι 210 βουλευτές που παρευρέθησαν, ψήφισαν ως... εξής:
- Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Αλ. Αθανασιάδη (ο οποίος κατηγορείται για ψευδή.... καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 και 7 παρών.
- 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της Π. Ζούνη (εναντίον της οποίας, με την ιδιότητά της ως μέλους του Δ.Σ. του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας, προσέφυγε η ΑΕΠΙ). Σημειώνεται ότι από την προσφυγή έχει ήδη παραιτηθεί η ΑΕΠΙ, αλλά η Π. Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της. Κατά της άρσης της ασυλίας της ψήφισαν 50 βουλευτές και 7 "παρών".

- Για την άρση της ασυλίας του Αθ. Οικονόμου (εναντίον του οποίου υφίσταται δικαστική δίωξη, σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα: παράβαση υγειονομικής διάταξης) ψήφισαν 186 βουλευτές, κατά 17 βουλευτές και 7 παρών. Ο Αθ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα, αλλά στην επαγγελματική του δραστηριότητα.
Πηγή
Και τώρα η απορία μας: Ποιός ήταν ο λόγος προσφυγής που δεν αναφέρεται;
Και για ποιό λόγο η  Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)  απέσυρε τη προσφυγή ενώ η Βουλή με την απόφασή της εκφράζει ουσιαστικά την αντίθεσή της για τη πράξη παραίτησης της  Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας;
Θα μπορούσε κάποιος από τους εμπλεκόμενους να  ενημερώσει τους πολίτες αυτής της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου