Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το Μνημόνιο συντάχθηκε με σκοπό να αποτύχει!

Γράφει ο Διογένης για το pythari.gr
  • Τα αβάσταχτα μέτρα επιβάλλονται από πρόθεση για να επιταχυνθεί η οικονομική εισβολή
  • Γιατί στο Μνημόνιο προστέθηκε ο όρος της μη εξόφλησης του χρέους μέσω Τρίτων
  • Άβουλα τα κόμματα εξουσίας λειτουργούν με ξενοκίνητες πατέντες και δεσμεύσεις
Δύσκολα κρύβεται ο ελέφαντας στις παπαρούνες!
Γράψαμε οτι το σημείο που οδήγησε το Ελληνικό Κράτος στη πλήρη υποδούλωση και κατάρρευση ήταν ο όρος του Μνημονίου οτι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της μέσω Τρίτων.
Οι όροι που τέθηκαν στο Μνημόνιο υποτίθεται οτι μπήκαν για να είναι σίγουροι οι Διεθνείς τοκογλύφοι οτι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.
Δεν είναι έτσι!  Οι όροι μπήκαν εσκεμμένα σκληροί και ανεκπλήρωτοι για να αποτύχει το Μνημόνιο!
Όροι τόσο σκληροί και παράλογοι ώστε να μην εκπληρωθούν και να υποθηκευτεί η περιουσία του Έλληνα και ο κρατικός πλούτος.
 Η μόνη διέξοδος για να μην υπογραφεί το Μνημόνιο ήταν η σύναψη συμφωνιών με αναπτυσσόμενες χώρες.
 Το οτι αυτό αποτελούσε διέξοδο της Ελλάδας από τη κρίση ήταν το "σπιρούνι" στο πλευρό της Διεθνούς συμμορίας και ζήτησε το γραπτό αποκλεισμό του.
Σήμερα ζούμε την εποχή "πες μου τι πουλάς να το αγοράσω". Μας έχουν υποβάλλει στις ιδέες οτι η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να πουλήσει είναι τουρισμός. Αφήνω τη ναυτιλία έξω γιατί αφορά ιδιώτες που φυγαδεύουν τα χρήματά τους έξω από τη χωρά, όπως και τις αγροτικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία που έχουν εγκαταλειφθεί.
Όλα αυτά δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα στα ταμεία, την ανάπτυξη και το ΑΕΠ.
Υπήρχαν όμως συμφωνίες με άμεση απόδοση που αποκρύπτονται επιμελώς γιατί τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν άλλες δεσμεύσεις σε άλλες κατευθύνσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα μπορούσε να γίνει το σκαλοπάτι της Κίνας στην Ευρώπη. "Γυρολόγος" έχει γίνει ακόμη και σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός που για να επιτύχει μία τέτοια συμφωνία προσφέρει "γη και ύδωρ".
 Να μην δεχτώ οτι θα μας έδινε τα αμύθητα ποσά και τις παραχωρήσεις που έχουν αναφερθεί. Όμως το οικονομικό μέγεθος μίας τέτοιας συμφωνίας σίγουρα δεν θα ήταν ευκαταφρόνητο και θα έλυνε μεγάλο μέρος του προβλήματος. Πως το χειρίστηκαν οι πολιτικοί; Στο λιμάνι του Πειραιά δοκίμασε να βάλει όχι πόδι, αλλά ... απλά  το μικρό της δάχτυλο και ρεζιλευτήκαμε από τις παλινωδίες των κομμάτων εξουσίας!
Μία δεύτερη αναπτυσσόμενη χώρα, η Ρωσία η οποία δεκαετίες μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο  ψάχνει με αγωνία διέξοδο να "βγει" στη Μεσόγειο θα
ΓΑΠ
Ο άνθρωπος που προετοίμασε πίσω από τη πλάτη του Ελληνικού λαού το ξεπούλημα της χώρας και τη πτώχευση των Ελλήνων συμμετέχοντας συνειδητά σε ξενοκίνητο οργανωμένο σχέδιο.
Την ίδια ευθύνη έχουν και όλοι οι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το Μνημόνιο ... χωρίς να το διαβάσουν!

μπορούσαμε να της πουλήσουμε ελλιμενισμό. Δεν θέλουμε! Και δεν θέλουμε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με Ρωσία και Κίνα γιατί τα κόμματά μας είναι δεμένα σε άλλα ... άρματα! Το μοναδικό καλό που αναγνωρίζω από τη θητεία του Καραμανλή ήταν η συμφωνία για τον αγωγό αερίου. Όμως ουσιαστικά το σαμποτάρισμά του αποτελεί ταυτόχρονα και απόδειξη οτι ο Παπανδρέου είναι προαγωγός της "Αμερικάνικης αδελφότητας" και των σχεδίων της που μας οδήγησε στη σημερινή πανωλεθρία.
Επιπρόσθετα και στους δύο παραπάνω εν δυνάμει εταίρους θα μπορούσε να προταθεί και η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ του Καστελόριζου και νότια της Κρήτης.
Το τελευταίο θα αποτελούσε εκτός από οικονομική και πολιτική πράξη καθώς με δύο πυρηνικές δυνάμεις στο μαλακό της υπογάστριο η Τουρκία θα έκανε τώρα έρευνες στη ... Κασπία θάλασσα!
Ο κ. Σαμαράς επιμένει να αναφέρει συνεχώς οτι θα διαπραγματευθεί το Μνημόνιο χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς θέλει να αλλάξει στο κείμενο του Μνημονίου. Αν δεν ζητήσει να απαλειφθεί το εδάφιο του δανεισμού από Τρίτες συμφωνίες σημαίνει οτι συμμετέχει στο ίδιο σχέδιο με τον Παπανδρέου.
Και οι δεσμεύσεις θα αποκαλυφθούν από το ποιοί θα αγοράσουν την Ελλάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση οτι το πτώμα της είναι "ταριχευμένο" εδώ και  χρόνια. Και τότε θα φανεί ποιά ήταν η απέναντι πλευρά του τραπεζιού.
Πιστεύω δε ακόμη και σήμερα οτι οι δύο χώρες Κίνα και Ρωσία πρέπει να προσεγγισθούν μέσω της διπλωματικής οδού, να διερευνηθούν οι προθέσεις τους και το αποτέλεσμα των συνομιλιών αρνητικό ή θετικό να ανακοινωθεί στον Ελληνικό λαό. Τότε θα πούμε οτι κάναμε λάθος!
 Σακ βουαγιάζ!
 Διογένης για το pythari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου