Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΙΝ … ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!


Γράφει ο Διογένης
Αφού καθησυχάσαμε το Κο Παπαδήμο ότι η αποστολή του δεν κινδύνευε.
Ότι το Μνημόνιο2 θα ψηφιζόταν παρά τις «επαναστάσεις», τις διαγραφές και άλλα τερτίπια.
Και δικαιωθήκαμε ...
Πάμε στην επόμενη μέρα … ή μάλλον τι θα λέγατε να αναλύσουμε σήμερα τη στάση των κομμάτων στη χθεσινή συζήτηση;
Δε μιλάμε για κουτσομπολιό όπως για το αν έβλεπαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα στη διάρκεια της συζήτησης.
Μιλάμε για πράγματα που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην απόφασή μας για το τρόπο που θα συμπεριφερθούμε στις ερχόμενες εκλογές.
Βιαστικά να σας πούμε τη σταθερή άποψή μας ότι η αποχή  βγάζει κυβέρνηση τα μεγάλα κόμματα και το λευκό από 50% και επάνω το κ.Παπαδήμο.
Σύντομα θα το αποδείξουμε και πάλι «μαθηματικά» για όσους πρωτοδιαβάζουν το blog μας
Να επανέλθουμε λοιπόν στη χθεσινή συζήτηση
ΠΑΣΟΚ: Καμία έκπληξη. Σταθερό στη πολιτική του Μνημονίου. Χωρίς αντίλογο σε ουσιαστικά επιχειρήματα της Αριστεράς.
Με την αριθμητική υπεροχή βουλευτών που του εμπιστεύθηκε η Ελληνική κοινωνία απετέλεσε τον «πυλώνα» της ψήφισης.
Με τον πρόεδρό του και κύριο υπαίτιο της ελληνικής περιπέτειας να βγάζει τον ίδιο μονότονο λόγο που περιφέρει εβδομάδες τώρα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.
Τον κ. Βενιζέλο να βρίσκεται στη χειρότερη θέση της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Καθώς θέλοντας να δείξει στο κόμμα ότι διαθέτει πολιτική πυγμή ηγέτη έχασε επανειλημμένα τη  ψυχραιμία του καθώς αντιλαμβανόταν ότι το κόμμα που προβλέπεται να ηγηθεί έχει χάσει τη λαϊκή  στήριξη και βρίσκεται κάτω από το 10%. Τα ίχνη αυτοκριτικής που πυκνώνουν στις ομιλίες του δεν αρκούν πλέον.
Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν.
Η άποψή μας είναι ότι έκαναν την ηρωική έξοδο από τη πολιτική.
Γνωρίζοντας ότι ελάχιστοι βουλευτές του κόμματος θα ξανακαθίσουν στα έδρανα της βουλής μετά τις εκλογές, φρόντισαν να δημιουργήσου «αντάρτικη» εικόνα για να μπορούν να κυκλοφορήσουν ξανά στη κοινωνία.
Νέα Δημοκρατία: Καταδικασμένη … να εκλεγεί πρώτο κόμμα στις εκλογές η νέα Δημοκρατία αποτέλεσε τη «τσόντα» του ΠΑΣΟΚ στη ψήφιση του Μνημονίου με το οποίο συμφώνησε εκβιάζοντας με το επιχείρημα της πτώχευσης.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζει να ελίσσεται με το βλέμμα στραμμένο στην επιβίωσή του. Η τακτική αυτή τον οδήγησε στο να γίνει αρεστός στο σώμα των ψηφοφόρων αφού πρώτα είχαν υπολογισθεί από τη κυβέρνηση Παπαδήμου τα κουκιά ότι το Μνημόνιο 2 θα περάσει και δεν χρειαζόταν το «ναι» του κόμματός του.  Μάλιστα έφυγε … αφήνοντας πίσω του δύο υπουργούς- «αντάρτες»!
ΚΚΕ: Σωστό στα επιχειρήματά του που έμειναν αναπάντητα.
Χλωμό όμως στο ρόλο που παίζει στα πολιτικά πράγματα.
Εξακολουθεί να μην διαθέτει ούτε ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου αλλά και η ανελαστική του οργάνωση το αφήνει χωρίς αξιόλογα στελέχη που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μία αν όχι αυτοδύναμη Κυβέρνηση έστω σε συνεργασία. Αξιόλογα στελέχη υπουργοποίησης διαθέτει αλλά είναι ελάχιστα.
ΣΥΡΡΙΖΑ: Κι εδώ είχαμε σωστά επιχειρήματα που όχι μόνον έμειναν αναπάντητα αλλά προκάλεσαν και το μένος του κ. Βενιζέλου. Δείγμα ότι ήταν κέραια .
Έχει το ίδιο παθητικό με το ΚΚΕ. Πέρα από κριτική και εντοπισμούς δεν διαθέτει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση να αντιτάξει στους Μνημονιακούς.
Ο κ. Κουβέλης αν και χωρίς στελέχη οι προσωπικές του πολιτικές απόψεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία εναλλακτική πρόταση απέναντι στο Μνημόνιο.
Μόνος σχεδόν δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα. Αρνητικό για την απόφαση των ψηφοφόρων αποτελεί η συνεχής προβολή του από τα ΜΜΕ  γεγονός που τον εντάσσει στους «ύποπτους» του τρέχοντος πολιτικού συστήματος.
Δεν θα σχολιάσουμε το σχηματισμό της κ. Μπακογιάννη καθώς ακολουθεί παράλληλα αλλά με διαφορετικό λόγο έκφρασης τις επιλογές της ΝΔ.
Σε γενικές γραμμές υπάρχουν σημαντικά συμπεράσματα από τη στάση της χθεσινής Βουλής και τι προδιαγράφεται στο πολιτικό σκηνικό που ενώ φαινομενικά δείχνει να αλλάζει μένει ίδιο με ανακατεμένη τη τράπουλα.
Θα επανέλθουμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου