Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Να μείνουν έξω από το νέο σχήμα


Μεταβατική κυβέρνηση λοιπόν. Αυτό που προτείναμε εδώ πριν από τη σύνοδο τις 25 Μαρτίου 2011

Η "υπόγεια" μάχη για τη μεταβατική κυβέρνηση είναι η ποσοστοποίηση συμμετοχής μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικών. Και διαφαίνεται μία προσπάθεια ο κ. Παπανδρέου να εμφανιστεί ρυθμιστής των εξελίξεων

Και εμείς θα καταθέσουμε για μία ακόμη φορά την άποψή μας για τη σύνθεση του όποιου μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος .

 

-Στη μεταβατική κυβέρνηση δεν πρέπει να συμμετέχει ο πρωταίτιος του "δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί βιαζόμαστε". Είναι επικίνδυνος για το Ελληνικό κράτος, την Ελληνική κοινωνία, την Ευρώπη, ακόμη και για το ίδιο το οικονομικό σύστημα που στηρίζει ο ίδιος.

 

Καθώς το μεταβατικό σχήμα θα έχει έργο να χειριστεί σοβαρότατες οικονομικές εκκρεμότητες που δημιούργησε ένας από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με τη πολιτική πρέπει

- η συμμετοχή των Οικονομολόγων, Συνταγματολόγων, καθηγητών και Νομικών  Διεθνούς Δικαίου,  να είναι ουσιαστική αν όχι πλειοψηφική. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που κύρια αποστολή της θα είναι να υπογράψει μία δανειακή σύμβαση που δεν έχουν ανακοινωθεί οι όροι της ακόμη !

 
-Οι πολιτικοί που θα συμμετάσχουν δεν πρέπει να έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα με λόγους και πράξεις.

 

-Να δηλώσουν ξεκάθαρα οτι δεν στηρίζουν την αποεθνικοποίηση της Ελλάδας.

Άλλο πράγμα είναι η Παγκόσμια Οικονομική Κυβέρνηση η οποία ήδη έχει επιβληθεί και άλλο πράγμα είναι η Παγκόσμια Κυβέρνηση που σταδιακά καταργεί τα Έθνη.

Και επαναλαμβάνουμε οτι από τη δεκαετία του '90 ακόμα και τα κατώτατα στελέχη όλων των κομμάτων γνώριζαν οτι θα επιχειρηθεί αποεθνικοποίηση και της πατρίδας μας. Κανένας πολιτικός δεν επεδίωξε να στήσει ανάχωμα σε αυτό το κίνδυνο.

 

Αν δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις η μεταβατική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιτελέσει έργο και θα τραβήξουμε για τα χειρότερα με τη κοινωνία ξανά στους δρόμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου