Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Όσα προείπε με τη δήλωσή της έγιναν πραγματικότητα

Η δήλωση κλειδί της σημερινή κατάστασης στην οποία δεν αντέδρασε τότε κανείς!

Αναρτούμε και πάλι για υπενθύμιση, την προ επταετίας (Φεβρουάριος 2005) δήλωση της κ. Άννας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
"Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"    
 Δεν το είπε τυχαίο πολιτικό πρόσωπο.
 Ήταν πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων!
Και απευθυνόταν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και άκουγαν όλα τα κόμματα. Όλοι οι βουλευτές!
Και δεν αντέδρασε κανείς. Δε μιλάμε να αντιδράσουν άμεσα, βίαια και αντιπολιτευτικά.
Λέμε οτι ένας από τους υγιής ρόλους  των κομμάτων είναι να λαμβάνουν τα μηνύματα, να τα επεξεργάζονται και να αντιδρούν στους θεσμούς ανάλογα. Οι δημοσιογράφοι που κάνουν πολιτική ανάλυση να προβληματιστούν και να προβληματίσουν με τη πένα τους.
Δεν κουνήθηκε φύλλο!
Και όσα περιέχει η δήλωση έγιναν πραγματικότητα!
 Να θυμίσουμε για να μην αδικούμε οτι η ίδια απάντησε. Υποστήριξε οτι η δήλωσή της   αφορούσε τη προοπτική σύνταξης και ψήφισης Ευρωπαϊκού Συντάγματος.
Αλλά σαν  εκτίμηση δεν στέκει πλέον. Οι εξελίξεις δείχνουν οτι είχε έστω και ανεπίσημα  σοβαρότατη πληροφόρηση  ή πληροφορίες για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της.
Και πρέπει να ξαναρωτηθεί για τη δήλωση κεραυνό εν αιθρία!
Από το κόμμα της θα ερωτηθεί;
 Από τη Βουλή;
 Από τη Δημοσιογραφία;
Αποτελεί Εθνική ανάγκη να μάθουμε πόσοι άλλοι γνώριζαν στη Βουλή και από ποιά πηγή διέρρευσε προήλθε η πληροφορία-προειδοποίηση και γιατί δεν αντέδρασε το πολιτικό και δημοσιογραφικό στερέωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου