Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Με ... δόσεις η αλήθεια αλλά πήραν το μήνυμα και την λένε!


Κάτι σαν τα Πατήσια της Σμαράγδας Καρύδη στο "παρα 5" του Γ. Καπουτζίδη: Ένα ... Πατήσι εδώ, ένα Πατήσι εκεί, ένα Πατήσι παρα κάτω.
Μία αλήθεια εδώ ... μία αλήθεια εκεί, μία αλήθεια παρα κάτω!
Με το τρόπο αυτό έχουν επιλέξει να πουν την αλήθεια πλέον κάτω από το βάρος της "πλατείας":
Μετά τον κ. Πελαγίδη οτι οι Έλληνες εξαθλιώνονται "για να ισορροπήσει το Ευρωπαικό Τραπεζικό Σύστημα" ο κ. Μόσιαλος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να πει με τη σειρά του μέρος τη αλήθειας:
"Είναι αλήθεια" είπε στη ΝΕΤ "οτι το βάρος των θυσιών πέφτει στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους γιατί δεν έχουμε φτιάξει μηχανισμούς για τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία"!
Πείτε μας αν κάνουμε λάθος:
Μας λένε οτι σταμάτησαν τη ζωή ΜΟΝΟ των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων για να σωθούν οι Ευρωπαικές Τράπεζες οι οποίες έχουν κέρδη!
Τι "καλύπτουν"οι αποσπασματικές αλήθειες από τρίτα πρόσωπα;
Απλά για να μην βγει ο αρχηγός -ο Θεός να τον κάνει-  να αναλάβει το πολιτικό κόστος ΟΛΗΣ της αλήθειας μήπως ...χαλάσει το πολιτικό προφίλ του!
Είτε με εμφανίσεις βαρύγδουπου μονάρχη είτε με εκείνο το "βρεφικό" ύφος της "αγνότητας των προθέσεων", είτε σε κλαψιάρικο μονόπρακτο της αείμνηστης Κατίνας Παξινού, μιλάει μόνον για την ανάγκη μέτρων από μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι μοιράζονται ότι έχουν και δεν έχουν με τα άνεργα παιδιά τους από 15 έως 50 χρονών!
Δεν έχει τη πολιτική γενναιότητα!
Δεν βγαίνει να πει ο ίδιος την αλήθεια γιατί η πολιτική του πορεία είναι αντίθετη με την αλήθεια ... πορεία βουτηγμένη στο ψέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου