Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Με την ευκαιρία της ανεξαρτητοποίησης του κ. Λιάνη

 Μία ακόμη ανεξαρτητοποίηση κάτω από το βάρος της διαμαρτυρίας
Σαν πολιτική πράξη χωρίς ιδιαίτερη σημασία καθώς η παραίτηση εκδηλώθηκε τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία έχει σπρωχτεί ήδη στο γκρεμό.
Προηγήθηκε από τη πλευρά του η ψήφιση του περσινού Μνημονίου, ενώ αγνόησε τη πραγματικότητα όταν στα μισά ήδη ήταν γνωστό μεταξύ των Ελλήνων πολιτών οτι οι θυσίες έγιναν άδικα. Μόνον η Σοφία Σακοράφα και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος ακολούθησαν έγκαιρα τη σωστή επιλογή.
Τώρα πλέον αξία έχει όποιος αντιλαμβάνεται αυτό που αντιλήφθηκε ο κ. Λιάνης να παραιτείται και από βουλευτής.
Υπάρχει και η μοναδική θετική αξία στην ενέργεια του κ.Λιάνη. Μπορεί να μην παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα όμως αυτά που έγραψε είναι αυτά που περιμένει να ακούσει ο Έλληνας πολίτης από όλους τους βουλευτές ανεξαιρέτως.
"Φταίξαμε κάναμε λάθος, συγνώμη"
Έστω και τώρα ...
Τώρα που άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή εξ αιτίας της συμπεριφοράς των "εκλεγμένων" μας!
Τώρα που οικογένειες  διαλύθηκαν
Ανθρώπινες υπάρξεις που παραμιλάνε στα όρια της τρέλας.
Τώρα που ο Ελληνισμός και η Εθνική αξιοπρέπεια μαχαιρώθηκαν πισώπλατα μήπως και ευημερήσουν οι αριθμοί στις Βρυξέλλες, τα χρηματοκιβώτια στις Τράπεζες, τα κολόχαρτα στις τσέπες των Τοκογλύφων των λαών.
Μήπως το αίμα των μισθωτών και των συνταξιούχων μας σώσει τη κατάρρευση του χυδαίου οικονομικού μοντέλου με το οποίο  υποσχέθηκαν "ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών" οι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών.
Όχι εκλογές γιατί αποτελούν το άλλοθι  διαφυγής των υπαιτίων του συνταγματικού πραξικοπήματος και θα ανακυκλωθεί η ίδια κατάσταση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει το συντομότερο να αναλάβει τη πρωτοβουλία συγκρότησης Κυβέρνησης Εθνικής ενότητας με αναγνωρισμένες προσωπικότητες και με στόχο:
Την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίουγια χαμηλότερους τόκους, άρση της υποθήκευσης της Εθνικής κυριαρχίας και δημόσιας περιουσίας , δυνατότητα εξόφλησης του χρέους μέσω συμφωνιών με Τρίτες χώρες, απαγόρευση εμπλοκής ξένων στα εσωτερικά της χώρας μας.
Να αποδοθούν στο Ελληνικό κράτος οι αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία συμπεριλαμβανομένης της ληστείας του Ελληνικού Χρυσού της Κατοχής.
Υπάρχουν Τρίτες χώρες υπό ταχεία ανάπτυξη οι οποίες θα πλήρωναν όσο όσο για λιμενικές διευκολύνσεις στην Ελλάδα.
Υπάρχουν Τρίτες χώρες  οι οποίες έχουν προτείνει δίκαιη συνεκμετάλλευση του Ελληνικού ορυκτού πλούτου, χωρίς υποδούλωση της χώρας.
Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει για να πραγματοποιηθούν αυτά είναι οι δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Διογένης για pythari.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου