Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Επιστολή Σ.Σακοράφα στο Πρόεδρο της Βουλής


ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ
Βουλευτής Β΄ Αθηνών
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2011
  Προς
τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής Ελλήνων
Κο Φίλιππο Πετσάλνικο
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων ,
Με βαθιά συναίσθηση του πολιτικού μου καθήκοντος ως βουλευτής του ελληνικού λαού, αναγκάζομαι να μην συμμετάσχω στη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου, καθώς θεωρώ ότι δυστυχώς η Βουλή έχει μετατραπεί από σώμα κυρίαρχο, σε σώμα επικυρωτικό.
Τα βουλευόμενα δεν αποτελούν πλέον αντικείμενο δημοκρατικής ζύμωσης, αλλά είναι αποτέλεσμα εκβιαστικών πρακτικών και εκφοβιστικών μεθόδων, με συνέπεια να πλήττεται βαρύτατα και ανεπανόρθωτα η δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπονομεύεται η εντολή του λαού μας.
Η αποχώρησή μου από τη διαδικασία δεν την καταγγέλλει απλώς ως προσχηματική, αλλά υπογραμμίζει ευθέως ότι το ίδιο το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου είναι εγκληματικό για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Είναι ώρα βαριάς ευθύνης κι ελπίζω η πολιτική συνείδηση ενός εκάστου βουλευτή να υπερβεί εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες.
Με την παράκληση η παρούσα να αναγνωσθεί στο Σώμα,
με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Σοφία Σακοράφα

Σε ερώτησή μας η κ. Σακοράφα διευκρίνησε οτι η απουσία της αφορά τη συζήτηση ενώ στην ονομαστική ψηφοφορία θα είναι παρούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου