Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

2.Πληρώνονται έστω και μειωμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις. Είναι αλήθεια;

Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του εκβιασμού του Μνημονίου.
Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα σε εκείνους που έχουν εργασία καθώς και στους συνταξιούχους γιατί μερικές ημέρες θα μείνουν απλήρωτοι μέχρι να αποκατασταθεί ξανά η στοιχειώδης πληρωμή. Πλεονέκτημα είναι ότι και από τη πλευρά των πολιτών κανείς δεν θα έχει με τη σειρά του άμεση υποχρέωση να καταβάλει πληρωμές.
 Με την πραγματική ανεργία που πλησίασε το 24% (ξεχάστε το 12,5 % που είναι τεχνητό), 1 στους 4 Έλληνες που είναι άνεργοι μένουν αδιάφοροι για τη στάση πληρωμών.
Αν μάλιστα επιστρέψουμε στη δραχμή η σχέση του Ελληνικού νομίσματος με το Ευρώ θα ευνοήσει αμέσως έως βραχυπρόθεσμα τις εξαγωγές των προϊόντων, τις επενδύσεις και το τουρισμό και όχι μόνον.
Αυτό σημαίνει ότι βαθμιαία λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η μορφή της σημερινής αγοράς με τη ταχύρυθμη ανάπτυξη της τεχνολογίας θα βοηθήσουν να ανανήψει η χώρα πολύ πιο σύντομα από τις χρεοκοπίες του 19ου και 20ου αιώνα.
Επιβαρυντική λοιπόν η στάση πληρωμών όσον αφορά την διατροφή των πρώτων ημερών.
Ευνοϊκή όμως για πιο σύντομη ανάπτυξη και χωρίς ξεπούλημα της πατρίδας.
Όμως μήπως υπάρχει η δυνατότητα να περάσουμε αμέσως στην ανάπτυξη χωρίς χρέος και χωρίς μικρότερη Ελλάδα;
Ναι ! μέσω διαπραγμάτευσης με Ρωσία, Κίνα, Ιράν!
Ειδικά η Κίνα που προσπαθεί να πατήσει γερά στην Ευρώπη μας προσφέρει:
- Πληρωμή ολόκληρου του χρέους
-Δάνειο όσο θέλουμε με 1% αντί του 6,7% που δανειζόμαστε
-Εξασφάλιση τουρισμού τόσου μάλιστα όσου αντέχει η τουριστική υποδομή μας!
Η κυβέρνηση Παπανδρέου τα αρνήθηκε όπως και το δάνειο της Ρωσίας με 1% !
Προσφεύγοντας η όποια υπηρεσιακή κυβέρνηση ή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την αυθαίρετη υπογραφή του Μνημονίου από την Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου να προσβάλει τους όρους που μας εμποδίζουν από πλευράς Μνημονίου για απαγόρευση δανείου από τρίτους οι οποίοι ταυτόχρονα είναι αντίθετοι με το Σύνταγμά μας.
Ας βρουν τα αφεντικά της Τρόικας ποιος τους εξαπάτησε στο Μνημόνιο και ας κατασχέσουν τη δική του περιουσία. Αν δεν ικανοποιηθούν μάλιστα ας τον στείλουν και φυλακή. Ο ελληνικός λαός δεν είχε καμία συμμετοχή και δεν ξεγέλασε κανέναν καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται από μία κυβέρνηση μη νομιμοποιημένη.
Η διαπραγμάτευση πρέπει να συμπεριλάβει άμεσα την εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο βάζοντας ει δυνατόν και τις τρείς παραπάνω χώρες στο μερίδιο παρέχοντάς τους λιμενικές διευκολύνσεις σε εμπορικά και πολεμικά πλοία τους. Με την δέσμευση ότι η παρουσία πολεμικών πλοίων θα βοηθήσει με κάθε εφικτό τρόπο στο να αποθαρρύνει την παραβίαση του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας.
Η εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο θα αφορά ακόμη πιο συμφέροντες όρους για την Ελλάδα καθώς εκεί δεν υπάρχει διεκδίκηση από άλλη χώρα. Άλλωστε και τώρα αν γίνει εξόρυξη εξοφλούμε την άλλη μέρα το χρέος από τα κλεμμένα. Το γιατί δεν γίνεται εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα σε ένα χώρο που δεν υπάρχουν προβλήματα μόνον οι Ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ξέρουν. Όπως οι ίδιες ξέρουν γιατί δεν γίνεται εξόρυξη του χρυσού, ουρανίου, ταλάντιου που μεταφράζεται σε ξεστό ρευστό για την Ελληνική οικονομία.
Πάντως στο Ελληνικό ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) έχει απαγορευτεί η έρευνα για πετρέλαιο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Τελειώσαμε με το θέμα;
Περίμενε κ. υπουργέ! Μη φεύγεις!
 Υπάρχει και το «ντόμινο»!
Και να το εξηγήσουμε απλά.
Η Ελλάδα χρεοκοπεί. Τα ελληνικά ομόλογα των Γερμανών και των Γάλλων γίνονται «χαρτί υγείας».
Το Ευρώ κατρακυλάει, οι τράπεζες καταρρέουν και όλες οι χώρες μένουν εκτεθειμένες στις αγορές των spreads και κατά συνέπεια κάποιες από αυτές να ακολουθήσουν την απόφαση της Ελλάδας.
Δηλαδή πτώχευση της Ελλάδας σημαίνει κατάρρευση του Ευρώ και συρρίκνωση ή διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι εμείς παρακαλώντας, δώσαμε τα εδάφη μας, την καθημερινότητά μας και θυσιάσαμε και τις επόμενες γενιές!
Σε αυτή τη πίεση το pythari στηρίζει την παρότρυνση στο πρωθυπουργό να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο.
Μπα…ε;
Τα πιο πάνω επιχειρήματα μας καταρρίπτουν και τους ισχυρισμούς περί διάσωσης του τραπεζικού συστήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου