Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτικές εκλογές ή μπλόφα;


Θα πάμε πράγματι σε βουλευτικές εκλογές;
Να κάνουμε πέρα την αγανάκτηση και να τα δούμε με τη λογική:
Αν η σημερινή κυβέρνηση πάει σε βουλευτικές εκλογές από τις 157 έδρες που έχει δεν θα πάρει ούτε τις 150 και το ξέρει. Άρα ή δεν θα πάει σε εκλογές και μπλοφάρει, είτε κουράστηκε και επιδιώκει συγκυβέρνηση για συνυπευθυνότητα!
Για να δούμε σε ποιόν όμως θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εντολή να κυβερνήσει.
 Το επικρατέστερο σχήμα θα μπορούσε να είναι συγκυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. Το πολιτικό λάθος του Α. Σαμαρά να κάνει τον ψευτοελιγμό και να καταψηφίσει το μνημόνιο τον δεσμεύει και δυσκολεύει τα πράγματα πάρα πολύ. Να μην μιλήσουμε για αυτοδύναμη ΝΔ. Με το βαρύ ιστορικό της κυβέρνησης Καραμανλή και την αποχώρηση της Ντ. Μπακογιάννη το κόμμα του Αντ. Σαμαρά θα αργήσει πάρα πολύ να αναλάβει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας αυτοδύναμη.
 Με δηλωμένη τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μπαίνει φραγμός σε οποιαδήποτε συνεργασία με σκοπό τη στήριξη του μνημονίου. Αν επιχειρήσει οποιοδήποτε "τρυκ" θα πρέπει να βγάλει από το τίτλο του τον όρο "Αριστερά".
 Με ακόμη πιο ανελαστική τη θέση και τις αρχές του ΚΚΕ δε χρειάζεται να σταθούμε σε επιχειρήματα. Καμία πιθανότητα συνεργασίας.
Η αστάθεια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού προβληματίζει αλλά δεν δημιουργεί προϋποθέσεις γιατί αφ ενός θα άλλαζε οριστικά το πολιτικό χρώμα του ΠΑΣΟΚ
 αφ ετέρου μία φορά δοκίμασε το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη να πλαγιοκοπήσει την εξουσία τσοντάροντας τη ψήφο του στο μνημόνιο και από τότε προσπαθεί να δικαιολογήσει τη θέση του στα υπόλοιπα κόμματα.. που το βαράνε όλα μαζί!
Όπως έχει λοιπόν το πολιτικό σκηνικό τώρα το ΠΑΣΟΚ χάνει και τη τρέχουσα αυτοδυναμία του αν πάει σε βουλευτικές εκλογές και δεν έχει ελπίδες να την ανακτήσει.
Παραμονεύουν βέβαια δύο πιθανότητες από τις οποίες η μία δεν έχει εκδηλωθεί, δεν φαίνεται με τη πρώτη ματιά.
Είναι η προεκλογική συνεργασία –φανερή ή σιωπηρή-του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική «μερίδα» της Ντ. Μπακογιάννη που είναι τοποθετημένη υπέρ του μνημονίου. Σε αυτή τη περίπτωση το αν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν ικανό ποσοστό θα εξαρτηθεί κυρίως από το τι θα βγάλει για το ΠΑΣΟΚ η κάλπη στις 7 Νοεμβρίου η οποία και θα καταδείξει πόσο είναι το ποσοστό των Ελλήνων που υπέστη πραγματική ζημιά από τις περικοπές του μνημονίου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη ότι το κόμμα θα το ιδρύσει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πιστεύουμε ότι θα εμπλακεί στις εξελίξεις όποτε κρίνει η ίδια με γνώμονα να αποδείξει ότι άξιζε καλύτερης τύχης στη Ν.Δ.
Τέλος κυκλοφορεί το γνωστό σενάριο κυβέρνησης προσωπικοτήτων –βλέπε τεχνοκρατών- η οποία φυσικά θα προσπαθήσει κι αυτή να μας εξηγήσει γιατί πρέπει να αποδεχθούμε το μνημόνιο το οποίο και η ίδια θα ακολουθήσει.
Ότι και αν προκύψει από τα παραπάνω όποιος και να αναλάβει τα ηνία θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα που δεν έχει απαντήσει ούτε ο σημερινός πρωθυπουργός ούτε κανένας πολιτικός.
Σε ποιο βασικό άξονα στηρίζουνε οι ξένοι τεχνοκράτες τη πεποίθησή τους ότι είμαστε υπό πτώχευση (;
Η Τρόικα  μας .. περιέλαβε όταν το έλλειμμα ήταν 115% και το 2013 θα είναι 150%
Γιατί θα χρωστάμε και τα σημερινά δάνεια. Υποθηκεύουμε δηλαδή με όλη τη σημασία της έννοιας ακόμη και τα δισέγγονά μας.
Έχουμε λοιπόν να διαλέξουμε  μεταξύ άμεσης πτώχευσης και της πτώχευσης του 2013! Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος και όχι το μνημόνιο.
Ποια όμως είναι η διαφορά της άμεσης πτώχευσης με την μεσοπρόθεσμη;
Είναι το τοπίο γύρω μας. Έχει επιλεγεί από το εξωτερικό η μεσοπρόθεσμη πτώχευση για τους παρακάτω λόγους.
-Να αφαιρέσουν από την «αντάρτισσα» Ελλάδα το δικαίωμα του βέτο που στάθηκε εμπόδιο στο Σκοπιανό και την ένταξη της Τουρκίας. Η πρόταση της Μέρκελ να επιβληθεί η ποινή στην Ε.Ε. της αφαίρεσης ψήφου σε χώρες «σαν την Ελλάδα» εκεί αποβλέπει και δε τολμάει να το πει κανένας.
-Να αδυνατίσουν τα χαρτιά της Ελλάδας απέναντι στις πολυεθνικές που αποβλέπουν στην «συνεκμετάλλευση» των ορυκτών κοιτασμάτων και του πετρελαίου.
 Πίσω από τους «εχθρούς» Τούρκους βρίσκονται αυτές οι παντοδύναμες πολυεθνικές . Ίσως αυτό να δικαιολογεί σε εμάς τους απλούς πολίτες πως γίνεται να κουμπαριάζει ο Καραμανλής με τον Ερντογάν, να χορεύει ζεμπέκικο ο Παπανδρέου στη Τουρκία, οι δύο λαοί να αλληλοβοηθούνται στις περιόδους σεισμών και από πάνω τους να γίνονται αερομαχίες Τούρκικων και Ελληνικών αεροσκαφών!
- O τρίτος λόγος είναι ότι αν η πτώχευση εξαγγελθεί το 2013 οι δανειστές θα έχουν πάρει πολύ μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους απ την Ελλάδα  σε σύγκριση με εκείνο της άμεσης πτώχευσης.
- Ένα ηχηρό μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση από τους Έλληνες πολίτες θα αποτελέσει σπινθήρα για ντόμινο λαϊκών αντιδράσεων όχι μόνο σε επίπεδο Ευρώπης αλλά παγκόσμια εναντίον του ΔΝΤ.
- Στο εσωτερικό της χώρας μας η πτώχευση του 2013 δίνει την ευκαιρία να αλλάξει ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία, τις αμοιβές, την ασφάλιση, τη συνταξιοδότηση προς όφελος της εργοδοσίας. ‘Ήδη τη πικρή «γεύση» από τις προθέσεις τη γευτήκαμε.
 Στου Μαξίμου τη Ρηγίλλης και στο εξωτερικό φοβούνται μήπως στις 7 Νοεμβρίου αυτή η πίκρα μετατραπεί σε Ιστορική Ψήφο πολιτικής ωριμότητας του Ελληνικού λαού και τα σχέδια που φτιάχτηκαν «πίσω από κλειστές πόρτες» να ανατραπούν.
Μία Κοινωνική Ευρώπη αν ήθελε να συμπαρασταθεί στη καταλήστευση της Ελλάδας
εκτός από το μνημόνιο περικοπών και αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανάπτυξης την επόμενη τριετία θα εμφάνιζε και ένα άλλο είδος μνημονίου το οποίο θα προωθούσε έστω και μία υποτυπώδη ανάπτυξη. Το αναφέρουμε αυτό σαν ένδειξη των κακών προθέσεων της Τρόικας.
Εξέλιξη σχετικά με το άρθρο: Η ανάλυση γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν θα πάει σε βουλευτικές επιβεβαιώθηκε πλήρως.
Επίσης δόθηκε "μήνυμα"  με τη μεγαλύτερη αποχή ψηφοφόρων στην ελληνική πολιτική ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου