Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Το πολιτικό "φραντσαιζ"

Το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και διάτρητο πλέον μας οδηγεί σε κοινωνική και εθνική τραγωδία.
Αυτοί που δημιούργησαν αυτό το πολιτικό σύστημα- ευνοϊκό για κάποιους, μεμπτό για άλλους- και διέθεταν τη γνώση και την εμπειρία να το συντηρήσουν τελείωσαν με το θάνατο των Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Οι πολιτικοί που ακολούθησαν ευάλωτοι και αδύναμοι στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης οδήγησαν σε συσσώρευση του χρέους , στη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και στην αποδοχή από τη πλευρά τους της αμφισβήτησης των συνόρων.
Ο υψηλός δανεισμός , η απάτη του χρηματιστηρίου, η τεχνητή είσοδος στη ζώνη του Ευρώ, το οικονομικό όργιο στα έργα των Ολυμπιακών αγώνων, ήταν η αιτία της συσσώρευσης του χρέους το οποίο θα έχει δέσμια τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στη ξένη εξάρτηση.
Στον κίνδυνο να καταρρεύσει πιο νωρίς το σύστημα, από την αμφισβήτηση των ψηφοφόρων και να αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση της οικονομίας το 2004, τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα του πολιτικού «φραντσάιζ»:
 Έχοντας το «βαρύ» όνομα «Καραμανλής» ο τότε αρχηγός της ΝΔ και με το απατηλό σύνθημα «επανίδρυση» του κράτους (!) αποτελείωσε το μεταπολιτευτικό σύστημα και έριξε την ελληνική κοινωνία σε μία απο τις μεγαλύτερες ιστορικά περιπέτειες.
 Η πολιτική αδιαφορία του για το ύψος των δανείων που έπαιρνε η χώρα σε σύγκριση με την εξέλιξη του ελλείμματος, και η βιαστική φυγή του βάζουν σε υποψίες για το ρόλο που έπαιξε στον ερχομό της Τρόικας.
 Ακούμε συνεχώς ότι πρέπει να βγει να μιλήσει. Να πει τι; Ένας πολιτικός που αγαπάει τη χώρα του έπρεπε ήδη να έχει συνεισφέρει στις κρίσιμες στιγμές με ότι εμπειρία απεκόμισε στη διαδρομή του σαν πρωθυπουργός. Συνεπώς ο Κ. Καραμανλής αποδείχθηκε ανεπαρκής πολιτικά και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα.
Τη ταφόπλακα έριξε ο Γ. Παπανδρέου με την τρίμηνη καθυστέρηση δανεισμού, την πανικόβλητη υπογραφή του μνημονίου και τη παράδοση της Ελλάδας στις ξένες αποφάσεις.
Για να πάρει με τη σειρά του την εξουσία χτύπησε τον πολίτη εκεί που πόναγε, δηλαδή στην καθημερινή του επιβίωση:
-Λεφτά υπάρχουν! Θα αυξήσω μισθούς και συντάξεις!
Και βέβαια ακολούθησε το αντίθετο. Περικοπές στα φτωχά και μεσαία στρώματα ενώ οι υπεύθυνοι για το μεγάλο "φαγοπότι" πέταξαν!
Και ανέλαβε να αλλάξει τη νοοτροπία ενός λαού μέσα σε "μία νύχτα", χρησιμοποιώντας όμως ο ίδιος την παλιά  πολιτική νοοτροπία της παραπλάνησης, του εκφοβισμού, του εκβιασμού, των υποσχέσεων, των παλαιοπολιτικάντικων μέσων, αλλά και την επιβολή "περίεργων" μέτρων, όπως πριν καλά καλά αναλάβει την εξουσία άρχισε να μιλάει για πράσινη ανάπτυξη, πράσινη ενέργεια, πράσινα νησιά, πράσινα σπίτια, πράσινες τζαμαρίες πράσινα κουφώματα με την απειλή μάλιστα οτι δεν θα μπορείς να πουλήσεις το σπίτι σου! Έχει σκεφτεί κανείς οτι όλα αυτά τα "πράσινα" προοιωνίζουν αλλαγή δημόσιων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων απο ξένες πολυεθνικές που τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας να στρώνεται το χαλί;
Όμως στο συγκεκριμένο θέμα επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις θα επανέλθουμε ξεχωριστά.

Εξέλιξη σχετικά με το άρθρο: Ο νεποτισμός σε μορφή φραντσάιζ είναι δεδομένος.
Ξέρετε κάτι; Εδώ περιμένουμε περισσότερο να δούμε αν θα εξελιχθεί σε φασισμό επιβολής της "πράσινης "ανάπτυξης ή πρόκειται πράγματι για καλές προθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου