Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ποιόν ωφέλησε στα αλήθεια η αποχή;


Ποιους ωφέλησε η αποχή λοιπόν;
 Και βέβαια όσοι απείχαν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Και βέβαια έστειλαν το μήνυμά τους καθαρά και δυνατά. Και βέβαια   ήταν στάση ψήφου που έδειξε την έντονη δυσαρέσκειά του στο  πολιτικό σύστημα..
 Το ερώτημα είναι τι πρακτικό αποτέλεσμα είχε αυτή η στάση.  
 Ποιους ωφέλησε στη πραγματικότητα.
 Δυστυχώς η θέση μας ότι αποχή-λευκό-άκυρο ωφελούν τα δύο μεγάλα κόμματα επαληθεύθηκε.
 Για μία κόμη φορά η αποστολή εξετελέσθη.
 Γέμισε το γυαλί των τηλεοπτικών σταθμών πάλι με τα ίδια χρώματα: το πράσινο και το γαλάζιο.
Αυτούς που καταδίκασε η αποχή τους έχουμε πάλι μπροστά μας. Να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας. Στην οικογένειά μας. Στη τσέπη μας. Στην αδυσώπητη πλέον καθημερινότητα. Στα χειρότερα που θα τα ακούσουμε σύντομα.
Βούλιαξε κάτω από το μήνυμα της αποχής το άλλο μήνυμα, που θα ήταν πιο αποτελεσματικό, αυτό που έστειλαν άλλοι συμπολίτες μας ψηφίζοντας εκπροσώπους που στηρίχθηκαν από μικρότερα κόμματα.
Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα είναι οτι η αποχή ωφέλησε ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ.
 Ωφέλησε τη πολιτική του Μνημονίου καθώς η πλειοψηφία αυτών των περιφερειαρχών και δημάρχων που εκλέχτηκαν δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα από τη καθημερινότητά μας.
Δίνει το δικαίωμα  στο πρωθυπουργό να επιδεικνύει στις συναντήσεις με τη Τρόικα ένα «πλαστό θρίαμβο» και να τους εγγυάται σαν λαοπρόβλητος την τήρηση των εξοντωτικών όρων.
Αλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που για πρώτη φορά στην ιστορία των εκλογών απόψε στις οθόνες τα αποτελέσματα δεν έγραφαν ούτε αριθμό εγγεγραμμένων ούτε ψηφισάντων.
Ελπίδα μας ειλικρινά να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις.
.
Εξέλιξη σχετικά με το άρθρο: Οπως προβλέψαμε ο κ. πρωθυπουργός την εκλογή των κυβερνητικών υποψηφίων διατυμπάνισε στις διεθνείς συναντήσεις ως στήριξη του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου