Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η διακαναλική συνέντευξη


Έξυπνη αποδείχθηκε η μορφή της διακαναλικής συνέντευξης καθώς οι όροι κάτω από τους οποίους έγινε, έδωσε την ευκαιρία στον Γ. Παπανδρέου να πει αυτά που ήθελε χωρίς να ακούσουμε αυτά που περιμέναμε να απαντηθούν. Και φυσικά έστειλε και το εκβιαστικό δίλημμα που όλοι περιμέναμε: νίκη ή εκλογές.
Ρωτήθηκε αλλά δυστυχώς δεν έπεισε κανέναν για ποιο λόγο το οποιοδήποτε αποτέλεσμα στις εκλογές αυτοδιοίκησης θα οδηγούσε και σε βουλευτικές.
Και βέβαια δεν φταίνε οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων αλλά οι απαντήσεις του πρωθυπουργού που σε κάθε ερώτηση έπαιρνε την ευκαιρία να μιλήσει για το έργο της Κυβέρνησής χωρίς να απαντάει με συγκεκριμένο τρόπο ή να μην απαντάει καθόλου.
Αναφέρθηκε στην διάσωση από τη χρεοκοπία, για τις ρήξεις που έκανε σε κλειστά επαγγέλματα, στην δημιουργία νέων  θεσμών και στη πράσινη ανάπτυξη.
Απάντησε θολά στο «λεφτά υπάρχουν». Για τους πλεονάζοντες μετανάστες που έπνιξαν την Ελλάδα δεν ακούσαμε κάτι παρήγορο ούτε καν για βραχυπρόθεσμα.
Δεν απάντησε στις περικοπές μισθών και συντάξεων που προεκλογικά είχε εξαγγείλει την αύξησή τους.
Παραδέχτηκε ότι ενώ ήταν αρκετό να περικόψει  δημόσιες δαπάνες αδίκησε τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και πήρε τα χρήματα απ αυτούς καθώς η Τρόικα ήθελε άμεσα αποτελέσματα.
Εδώ οι δημοσιογράφοι αδίκησαν τη κοινή λογική. Δεν βρέθηκε ένας να του πει:
Ωραία!
 Κόψε τώρα τις δημόσιες δαπάνες και γύρνα τα λεφτά πίσω σε αυτούς που παραδέχεσαι οτι τα στέρησες.
Αν δε γίνει αυτό ποιος θα πιστέψει ότι στο μέλλον θα αποσυρθούν οι περικοπές και ότι το παιχνίδι δεν έγινε για να κοπούν οριστικά;
Δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις χωρίς να απαντήσει στην έξοχη πίεση της κ. Χούκλη ότι αυτό είναι η μισή αλήθεια καθώς στην ουσία έμμεσες περικοπές θα γίνουν από την αύξηση ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ τρόφιμα κλπ
Η απάντηση ήταν ότι με τις αλλαγές που γίνονται σε λίγα χρόνια η ακρίβεια θα έχει καταπολεμηθεί !!
Όσο έξυπνη όμως κι αν ήταν η ιδέα του στησίματος της συνέντευξης όμως το τεράστιο πολιτικό λάθος έγινε. Ενώ το «Καλλικράτης» προβλέπει την μη ανάμειξη των πολιτικών Κομμάτων ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη αποψινή του παρέμβαση είναι ο πρώτος που το παραβιάζει.
Κε πρωθυπουργέ,
Στο μυαλό του Έλληνα έχει εγκατασταθεί η εξής βάσιμη υποψία.
Γνωρίζατε το έλλειμμα πριν από τις εκλογές του 2009. Έλλειμμα που το εκτόξευσε πράγματι στα ύψη η κυβέρνηση Καραμανλή. Αργήσατε 3 μήνες να δανειστείτε από τις αγορές ώστε να οδηγηθούμε στον Εθνικό διασυρμό και στην αγχόνη του ΔΝΤ και της Ε.Ε.
Και αυτή την υποψία δεν τη βγάλατε απόψε από το μυαλό του Έλληνα  κε πρωθυπουργέ.

Εξέλιξη σχετικά με το άρθρο: Επιβεβαιώθηκε το ψέμα οτι δεν θα γίνουν περικοπές σε συντάξεις και μισθούς καθώς αυξήθηκε ο ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου