Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η επόμενη μέρα


Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών κάτω από τη πίεση των Ελλήνων πολιτών δείχνουν μία διάθεση επαναδιαπραγμάτευσης κάποιων όρων του μνημονίου.
«Δόντια» έβγαλε η «καπετάνισσα» της Ευρώπης Μέρκελ που έβαλε το «χαϊδεμένο παιδί» της την Αυστρία  να μας φοβερίσει ότι δεν θα συμβάλλει στην επόμενη δόση του δανείου το Δεκέμβριο.
Μη τα ξαναλέμε! Αν θέλουνε τα λεφτά από τα δάνειά τους να σταματήσουν τις φοβέρες.
Και για να δούνε που πήγαν τα λεφτά από τα δάνεια τους που μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση ας κοιτάξουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι τις τσέπες τους. Και αν ξεχάσανε τις τακτικές τους και τον τρόπο που έγινε ας ρωτήσουν το κ. Τσουκάτο!
Στο εσωτερικό χτύπησε η καμπάνα. Εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ καθώς και το σύστημα υγείας θα πληρώσουν το επόμενο «μάρμαρο»!
Εμείς δε πιστεύουμε στις απειλές για απολύσεις. Κάτι άλλο θα εφαρμοστεί και απλά προετοιμάζουν την αναγκαστική αποδοχή του.
Τι μπορεί να είναι αυτό;
Με δεδομένη τη θέση τους να κόψουν δαπάνες από τους παραπάνω Οργανισμούς ένα μόνο πράγμα μπορούν να ελέγξουν και να μειώσουν. Τη μισθοδοσία.
Από την άλλη δεν θα τολμήσουν απολύσεις. Πιστεύουμε ότι η απόφαση είναι κάπου στη μέση.
Προσπάθεια για μείωση του προσωπικού δεν νομίζουμε οτι θα λύσει το πρόβλημα.
Πρώτη κίνηση  ίσως θα ήταν μετατάξεις στο Δημόσιο έτσι όμως επιβαρύνονται πιο πολύ οι δαπάνες του Δημοσίου κάτι που αποκλείεται από τους όρους της Τρόικας. Υπάρχει η περίπτωση υποχρεωτικής κάλυψης αναγκών οπότε η μετάταξη θα συνοδεύεται με μείωση αποδοχών.
Η πρόωρη συνταξιοδότηση πρέπει να αποκλειστεί καθώς επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία.
Επομένως η μείωση προσωπικού δεν λύνει το πρόβλημα. Αναγκαστικά θα πάνε σε μείωση δαπάνης της μισθοδοσίας.
Που απλά σημαίνει μείωση αποδοχών.
Το πώς θα εξειδικεύσουν αυτή τη μείωση κανείς δε ξέρει ακόμη.
Απαράδεκτη οποιαδήποτε απόφαση για περικοπές στην Υγεία, το πρώτο σε αξία αγαθό του ανθρώπου! Όποιος πάρει τέτοια απόφαση σε βάρος της ήδη τσεκουρωμένης περίθαλψης ας ξεκινήσει από την οικογένειά του και βλέπουμε!
Εκτός κι αν εννοούν ότι θα συλλάβουν όλους τους φαρμακοποιούς που είχαν φτιάξει το κύκλωμα συνταγών και θα διαγραφούν οι συντάξεις που δίνονται ακόμη σε μακαρίτες οπότε συμφωνούμε.
Αυτά και τα ξαναλέμε…

Εξέλιξη σχετικά με το άρθρο: Επιβεβαιώθηκε η ανάλυσή μας γιατί δεν θα γίνουν απολύσεις και οτι οι περικοπές θα αφορούν κυρίως ΔΕΚΟ- Δημόσιο-Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου