Διογένης

Διογένης
Η αλήθεια της πολιτικής

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

3. Διασφαλίζονται οι καταθέσεις και ή οικονομίες σε Ευρώ; Tο νόμισμα παραμένει ισχυρό;

Να δούμε τη τύχη του Ευρώ και αν διασφαλίζονται οι καταθέσεις: 
Ζώνη Ευρώ
Η Ελλάδα είναι το αντικείμενο των πιο δυσοίωνων προβλέψεων των διεθνούς φήμης οικονομολόγων αλλά και από «γαλονάδες» της ίδιας της Ε.Ε. όσον αφορά τη πτώχευση με άμεση απειλή της ισχύος του Ευρώ.
Η Ιρλανδία προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης.
Η Πορτογαλία είναι ζήτημα χρόνου.
Η Ισπανία και το Βέλγιο ακούνε τις «σάλπιγγες».
Η Ιταλία αντιμετωπίζει κι αυτή τεράστια ελλείμματα.
Οι παραπάνω χώρες έχουν ήδη προβλήματα κοινωνικών αντιδράσεων που δεν προβάλλονται από τα μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης». Δεν θα αργήσει η ώρα μάλιστα να υποστούν κοινωνικά την εξαθλίωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας οπότε μπαίνουν σε περιπέτειες αντίθεσης ηγεσιών-λαού με χειρότερο σενάριο το «ντόμινο».
Η ΕΚΤ καθώς και ο τραπεζικός άξονας Γαλλίας – Γερμανίας θα γίνουν «δεξαμενές» τοξικών ομολόγων αυτών των κρατών. Ήδη η Γερμανία έχει γλυτώσει δύο φορές τη πτώχευση επί Μέρκελ.
Η πορεία λοιπόν που έχει επιλέξει η Μέρκελ βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τη δική της οικονομία καθώς το Ευρώ θα υποτιμηθεί ή θα καταρρεύσει.
Ευρώπη
Το Δημόσιο Έλλειμμα της Μ. Βρετανίας ανταγωνίζεται τις παραπάνω χώρες.
Οι χώρες των Βαλκανίων και του πρώην Ανατολικού μπλοκ είναι αδύναμες να στηρίξουν το Ευρώ καθώς στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν περισσότερο χρειάζονται βοήθεια.
 Καταθέσεις
Στην Ελλάδα οι καταθέσεις έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο και αφορούν τις τελευταίες οικονομίες-αν υπάρχουν- των μισθωτών των συνταξιούχων και των μικρών επιχειρηματιών.
Για μεγάλες καταθέσεις που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό.
Λες και θα γλυτώσουν στην κατάρρευση του  Ευρώ.
Η έξοδος λοιπόν από το Μνημόνιο αφορά καταθέσεις, άντε να πούμε αυθαίρετα, το 20% προνομιούχων Ελλήνων.
Ο υπόλοιπος πληθυσμός θα έχει καλύτερη τύχη.
Οποιαδήποτε οικονομική ενέργεια τη τρέχουσα περίοδο αποσκοπεί στην συλλογή κεφαλαίων σε βάρος των λαών της Ευρώπης. Ακόμη και του ίδιου του Γερμανικού λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου